banner38

banner31

banner41

NOSAB’da eğitimler devam ediyor

Üyelerine yönelik bilgilendirici etkinlikler düzenleyen Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) çalışmalarını sürdürüyor.

İŞ DÜNYASI 10.08.2020, 10:04
NOSAB’da eğitimler devam ediyor
banner40

Sistem Global Danışmanlık Genel Müdürü ve Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Onur Balcı’nın konuşmacı olarak katıldığı webinarda NOSAB-NİLSİAD üyelerine "TÜBİTAK Çağrılı Sistem ve Güncel Çağrılar" hakkında bilgi verildi.

KATMA DEĞER VURGUSU

TÜBİTAK’ın çağrılı sistemi hakkında katılımcılara genel bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Balcı, inovasyon konusuna da değindi. Her yeniliğin inovasyon olarak değerlendirilmemesi gerektiğini aktaran Balcı, “İnovasyon, katma değere dönüşmüş yeniliktir. Ar-ge süreçleri sonunda ortaya çıkan her yeniliğe inovasyon diyemeyiz. Elde edilen yeniliğin bir katma değer de sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

Bu tür projelerde başarılı olmanın koşulunun kişilerin konfor alanlarının dışına çıkarak birlikte iş yapabilmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Balcı, “Bireysel projeler yerine KOBİ’lerin ortaklaşa hazırladığı projelerin başarılı olma şansı daha yüksek. Bu noktada üniversite ile sanayi arasındaki iş birliği de büyük önem taşıyor. Ar-ge, teknoloji ve katma değerli üretim sektörüne odaklı çalışmalarımızla bu tür projelerde katılımcılara yol göstericilik yapıyoruz” diye konuştu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50