banner38

banner31

banner41

Nefes kredisi başvuruları başladı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Koronavirüs salgını sonucu KOBİ’lerde oluşabilecek ekonomik sorunların giderilmesi noktasında başlatılan Nefes Kredisi projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İŞ DÜNYASI 30.04.2020, 09:51
Nefes kredisi başvuruları başladı
banner40

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Denizbank İnegöl Şube Müdürleri ile düzenlediği basın toplantısında, TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların da katkılarıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Salgının başlangıcından itibaren ekonomik ve sosyal hayatın birçok noktasında etkisini hissetmeye başladık. Bizler de bu süreçte salgınla ilgili üyelerimizi, ekonomimizi, ticaretimizi nasıl ayakta tutabiliriz, etkilenen kurum ve kişilere nasıl katkı sağlayabiliriz mücadelesi içerisindeyiz. İTSO olarak, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Her daim görüşlerimizi ve önerilerimizi aldılar, bu görüş ve önerileri Bakanlarımıza ilettiler. Çok ciddi ilerleme kaydettik. Her hafta farklı destek ve finans kaynakları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız bu sürece ciddi katkı sağlamaya devam ediyorlar. Bu mücadeleye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

SİGORTA VE VERGİ BORCU KÂĞIDI İSTENMEYECEK

“TOBB öncülüğünde Odalarımız katkılarıyla daha önce defalarca yaptığımız Nefes Kredisi ile karşı karşıyayız. 27 Nisan’da süreci Rifat Başkanım ve Denizbank Genel Müdürümüz toplantı yaparak başlatmıştı. Biz de bugün toplantımız sonucunda bu süreci başlatıyoruz. Nefes kredisi çok önemli bir konu. Odalarımızın kendi bütçelerini ayırarak katkı sağlayacakları bir kredi. Ödeneklerimiz TOBB’da birleştiriliyor, TOBB’da katkı sağlayarak genel bir bütçe ortaya çıkarıyor. Bu bütçe, tüm İTSO üyelerine Denizbank aracılığıyla kullandırılacak. Kredinin bazı şartları var. Krediyi kullanacak kişi ve şirketler, İTSO üyesi olmak zorundadır. Bizden kredi talebinde bulunacağını belirterek Faaliyet Belgesi almak durumundalar. Faaliyet belgemizi vereceğiz ve üyelerimiz de belgeleriyle kredilerine başvurabilecekler. KGF destekli bir kredi olacak. Bu kredide de sigorta ve vergi borcu kâğıdı istenmeyecek.”

GERİ ÖDEMELERE 2021 YILINDA BAŞLANACAK

“3 milyon TL ve daha az ciroya sahip firmalarımız 50 bin TL kredi, 3 milyon ile 25 milyon TL arası ciroya sahip firmalarımız 100 bin TL azami miktarda kredi alabilecekler. 2020 yılında kredi geri ödemesi olmayacak, 2021 yılında ödenmeye başlanacak. 2021 yılında ise 12 aylık taksitle kredi geri ödenecek. Teminat istenmeyecek, şahıs işletmelerinde 3. şahıs kefil bulunamaması durumunda müşterinin talebi doğrultusunda maddi teminat istenebilecek. Bankalar, KGF’ye ödenecek %0,075 masrafın haricinde bir komisyon talep edemeyecekler. Kredinin oluşmasında emeği geçen Başkanım Rifat Hisarcıklıoğlu’na, tüm Oda ve Borsa Başkanlarıma teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüze, esnafımıza ve sanayicimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50