banner38

banner31

banner41

Kestel, hak ettiği değere kavuşacak

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) online toplantıda Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ı ağırladı.

İŞ DÜNYASI 12.05.2020, 05:28 12.05.2020, 06:46
Kestel, hak ettiği değere kavuşacak
banner40

Toplantıda, Koronavirüs salgınıyla birlikte inşaat sektörünün yaşadığı sorunların yanı sıra Kestel’de yeni imarlı alan planlaması, trafik master planı ve kentsel dönüşüm gibi konular masaya yatırıldı.

Daha önceki toplantılarda Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı ağırlayan İMSİAD’ın yeni konuğu Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır oldu.

Online toplantıda konuşan Başkan Önder Tanır, Kestel’deki kentsel dönüşüm çalışmalarından yeni imarlı alan planlamasına, trafik master planından çeşitli projelere ve ilçede planlanan inşaat çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

KÖYLERDEKİ PLAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Göreve gelir gelmez Kestel sınırlarındaki köylerin planlama problemlerini gidermek için çalışmalara başladıklarını belirten Önder Tanır, “Zaman çok çabuk geçiyor. Buradaki arkadaşlarımızla daha önceden imar komisyonundaki görevimiz nedeniyle tanışıyoruz. Bir yılı aşkındır Kestel’de belediye başkanlığı yapıyorum. Bu görevler geçici. Bunun farkında olmak gerekiyor. Kestel, ilçe olarak aslında hem şehrin merkezinde hem de şehrin hengamesinden ve karmaşasından uzak yaşanabilir bir yer. Göreve gelişimizin hemen akabinde süratle köylerimizde daha evvel yapılan planları neticelendirdik, köylerdeki planlama sıkıntılarını gideriyoruz. 29 köyün tamamının sorunları çözülüyor” dedi.

YENİ BİR PLANLAMA YOK

İmara açılacak yeni bir bölge planlamadıklarını belirten Tanır, önceden açılmış ve Taş Ocağı diye ifade edilen bölgenin var olduğunu, yeni yerler açmadan önce hedeflerinin bu bölgenin tam anlamıyla doldurmak olduğunu söyledi.

25 metrelik Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi’nin açılmasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünün altını çizen Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Altyapı çalışmaları ile yol açım çalışmaların tamamında yüzde 80’e kadar geldik. Burada Mandıras Deresi var. Derenin üzerinde 2 köprü var. Bir tanesinin keşfi yapıldı. Bu caddeyi daha ulaşılabilir yapmak suretiyle bu dereler yapılacak. Buranın planları 5 katlı. Ada bazında hareket edilirse 8 kat yapılabilir. Kestel’in en nezih yerlerinden birisi olabilecek noktada. Bu bölgeyi biran önce başta vatandaşlarımızın ve siz müteahhitler için daha kullanabilir şekle getirmek adına çalışıyoruz. Yeni bir planlama düşünmedik. Boş alanların kullanılması önceliğimiz” diye konuştu.

KESTEL DAHA DA DEĞER KAZANACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/100000 planda Kestel’in nüfusunun 2035 yılı projeksiyonun 135 bin olduğuna dikkat çeken Tanır, tüm çalışmaları bunun ışığında gerçekleştirdiklerini, trafik master planı ve yeni kent meydanının da bunlara dahil olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya katılımından dolayı Önder Tanır’a teşekkür eden İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ise Kestel’in Bursa’nın önemli ilçelerinden birisi olduğuna dikkat çekti. Andıç, “Online toplantılarda başkanlarımızı ağırlıyoruz, kendi ilçelerinde neler planladıklarını onlardan dinliyoruz. Kestel, Bursa için önemli ilçelerden bir tanesi. Hak ettiği değere önümüzdeki süreçte kavuşacağına inanıyorum. Bursa’nın doğusunda çok güzel bir yer Kestel. Komşuluk ilişkilerinin hala yaşatıldığı bir yer. Temennimiz Kestel hak ettiği yere sizlerin çalışmaları ile ulaşmasına yöneliktir. Bu noktada biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
18°
açık
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52