banner38

banner31

banner41

İMSİAD’dan ulaşım projeleri çağrısı

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile birlikte Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel’i makamında ziyaret etti.

İŞ DÜNYASI 30.05.2020, 19:11
İMSİAD’dan ulaşım projeleri çağrısı
banner40

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ve İMSİAD Taahhüt Komisyonu Başkanı İbrahim Cem Oflaz ile birlikte Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Karayolları 14’ncü Bölge Müdürlüğü’nü yetki alanındaki alanlarda yapılan ve yapılacak çalışmalara dair görüş alış-verişinde bulunulan toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Andıç, Bölge Müdürü Güzel’e, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları protokol uyarınca yapılacak olan Demirtaş OSB köprülü kavşağı ile Demirtaş bölgesinin Bursa Çevre Yolu’na bağlanmasındaki desteklerinden dolayı teşekkür etti. Andıç, önümüzdeki günlerde Kayapa, Hasanağa ve Balkan mahalleleri ve civarı için de benzer bir çalışma başlatacaklarını dile getirdi. Andıç, “Modern kentleşmenin olmazsa olmazı, bildiğiniz üzere yoldur. Ülkemiz ve Bursamızın son dönemde yolların niteliği ve niceliğinde büyük bir mesafe aldığı da hepinizin malumudur. Öyle ki, Bursamızın kuzeyinden geçen çevre yolunun, hem kent içi ulaşımda, hem de organize sanayi bölgelerinin büyük ihtiyacı olan kara taşımacılığında sağladığı kazanımlar büyüktür. Ancak, bu kazanımlara erişmek için Bursa’nın güneyinde yer alan Hasanağa, Balkan, Kızılcıklı ve Kayapa gibi mahallerimiz, Hasanağa ve Kayapa gibi organize sanayi bölgelerimiz ve daha güneyde de Mustafakemalpaşa ilçemiz sıranın kendilerine gelmesini sabırla beklemektedirler.” dedi.

Karayolları bakım onarım ve yapım alanında da faaliyet gösteren ve İMSİAD Taahhüt Komisyonu Başkanı olan İbrahim Cem Oflaz da konunun detaylarını paylaştı. Oflaz, “Burada bahsettiğimiz ve her biri bölge için önemli kazanımlar sağlayacak olan yolları detaylandıracak olursak; yaklaşık 6,5 km uzunluğundaki Hasanağa-Hosab İzmir yolu arasında bulvar bağlantı yolu ile, yine yaklaşık 5 km uzunluğundaki Kayapa İzmir yolu arasında bulvar bağlantı yollarının, bulvar-yan yollar ve bisiklet yollarına kadar- Karayolları yol ağlarına eklenmeleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılmaları, Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğünce de yapılması; yaklaşık 4,1 km uzunluğundaki Minteks- Hasanağa otoyol bağlantı yolunun Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılması, Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğünce yapılması; Mustafakemalpaşa ilçemizin kaderini değiştirecek, İzmir Yolu’nun yükünü hafifletecek, Hasanağa ve Kayapa OSB’lerine katkı sağlayacak ve bölgedeki yerleşimlerin ulaşımını rahatlatarak gelişimine fayda sağlayacak olan Mustafakemalpaşa - Hasanağa-Kayapa-Tahtalı Yolu (Bursa Güney Çevre Yolu)nun Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi için önerimiz Mustafakemalpaşa ile bu mahalleler arasındaki mevcutta olan yolun sağlıklaştırılması ve daha aktif kullanılmasıdır” dedi.

Bu manada çalışmalarının son noktaya geldiğini belirten İMSİAD Başkanı Andıç, “Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü olan İMSİAD olarak sektörümüz, Bursamız ve ülkemiz için en olmazsa olmaz yatırım olan ulaşım olanaklarını arttırabilmek için, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sn. Alinur Aktaş, Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü sn. Ömer Güzel, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı sn. Mehmet Kanar, Hasanağa OSB Başkanı sn. Ömer Faruk Korun ve Kayapa OSB Başkanı sn. Yalçın Toy ile de konuyu görüşmeye açarak, bu süreci elimizden geldiğince hızlandırmaya çalışacağız. Önümüzdeki günlerde bu kurumların birbirinden değerli yetkililerini tüm bu yollar için işbirliği yapmaya davet edeceğiz” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç İMSİAD’ın Bursa için çalıştığına dikkat çekerek, şehre katkı sağlayan projelerinden dolayı dernek yönetimini ve üyelerini kutladı. Ödünç, “Ülkemizde ulaşımda çığır açtıklarını, şehirlerin nefes alması için 18 yıldır her fırsatı değerlendirdiklerini, aziz milletimizin faydasına olan her türlü projeyi hayata geçirdiklerini, AK Parti olarak ülkemiz ve Bursamız yollarına bu güne kadar attığımız başarılı imzayı, yenileriyle taçlandırmak için büyük bir kararlılıkla koşuşturduğumuz gibi, bundan sonra da büyük bir duyarlılık ve aşkla çalışacağız” dedi.

Karayolları 14’ncü Bölge Müdürü Ömer Güzel de ziyaretten memnuniyet duyduğunu ve yapılacak çalışmalara katkı sağlamak adına elinden geleni yapacağını ifade etti.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
hafif yağmur
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50