banner38

banner31

banner41

GESİAD ekonominin röntgenini çekiyor

Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Toplantısının ardından sektör kurulları toplantılarını da video konferans yöntemiyle yapmaya başladı.

İŞ DÜNYASI 16.04.2020, 02:08 16.04.2020, 02:23
GESİAD ekonominin röntgenini çekiyor
banner40

Otomotiv, Tesktil, Mobilya, Hizmet ve Hukuk alanlarında faaliyet gösteren sektör kurulları toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katılarak son durumu değerlendirdi.

Koronavirüs sebebiyle farklı yöntemlerin arayışında olan iş insanları, faaliyetlerin durmaması, iletişimin aksamaması ve ortak akılla hareket anlayışının devam etmesi adına video konferans yoluyla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Üyeleriyle olduğu kadar yerel yöneticilerle de bu yöntem vesilesi ile bir araya gelen GESİAD Başkanı Murat Kaya, hem üyelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinliyor, hem de yerel yöneticileri üyeleriyle buluşturup son gelişmeleri birinci ağızdan dinleme şansı sunuyor.

GESİAD bünyesinde yer alan sektör kurullarından Otomotiv, Tesktil, Mobilya, Hizmet ve Hukuk alanlarında faaliyet gösteren iş insanları 5 ayrı oturumla bir araya gelerek, sektörlerinin son durumunu değerlendirdi. Toplantıya katılan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Vaka sayısında Türkiye ortalamasının altındayız. Bir süre daha evde kalarak, sürece devam etmek zorundayız. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Tabi bunun bir maliyeti var biliyorum ama bu dönemi en az hasarla atlatırsak inanıyorum ki sonraki süreçte ülke olarak ciddi avantajlarımızın olacağını düşünüyorum” dedi.

“BU SÜREÇTE HAYATLARA DOKUNMAK ÖNEMLİ”

Tüm dünyanın çok alışık olmadığı, tahmin edemediği bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Normal hayatın kesintiye uğradığı durağan bir süreç yaşıyoruz. Tabi bu sorun küresel, tüm dünya bununla savaşıyor. Kimi yerlerde daha ağır, kimi yerlerde daha hafif uygulamalar var ve bizler de elimizden geldiğince mücadele ediyoruz. Yerel yönetimler olarak bizler de bu sürecin daha rahat ve az sıkıntısız geçmesi için uğraşıyoruz. Halkımızla, iş insanlarıyla bu yöntemlerle sürekli görüşüp sorunları dinlemeye, çözümler bulmaya gayret ediyoruz. Biraz bu süreçte hayatlara dokunmak önemli. Belediye olarak sosyal yardımlarımız koordineli bir şekilde sürüyor. Sabredelim ve bittikten sonraki sürece hazırlanalım” diye konuştu.

“BU DÖNEM KAR ETME DÖNEMİ DEĞİL”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden GESİAD Başkanı Murat Kaya da, “GESİAD olarak online görüşmelerimizi sıklıkla yapıyor ve arkadaşlarımızla istişarede bulunuyoruz. Bu süreçte biz GESİAD olarak, işçi çıkarmama konusunu destekliyoruz. Bu dönem kar etme dönemi değil. Yanımızda çalışan arkadaşlarımız, bizim ailemizden bir fert sayılır. Biz onlarla beraber bu süreci atlatacağız ve ilerisi için daha güçlü olacağız” dedi.

“TÜM SEKTÖR KURULLARIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ”

Başkan Kaya, “Bu virüs er geç bitecek ve bittiği zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. O yüzden özellikle ihracatımızın yoğun olduğu Avrupa’daki muadil iş insanı dernekleriyle mail, mektup ve video konferans yöntemiyle iletişime geçiyoruz. Bu sayede hem son durumu öğreniyor, hem Derneğimizi tanıtıyor, hem de salgın bitiminde iş birliği yapabilme adına temeller atıyoruz. Şu ana kadar, Otomotiv, Tesktil, Mobilya, Hizmet ve Hukuk sektör kurullarımızla online toplantılar yaptık. Kalan sektör kurullarımızla da görüşüp genel bir değerlendirme içeren bir dosya hazırlayacağız ve o dosyayı ilgililere sunacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17