banner38

banner31

banner41

BUSİAD : Çözüm kayıt dışında

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, çalışma hayatına ilişkin gerçekleştirileceği açıklanan düzenlemelerin iş insanlarının rekabet gücünü zedeleyebileceği, çözüm olarak ise kayıt dışına bakmak gerektiğini söyledi.

İŞ DÜNYASI 21.06.2020, 13:24
BUSİAD : Çözüm kayıt dışında
banner40

BUSİAD Başkanı Türkay, hem sağlık, hem sosyal ,hem de ekonomik anlamda, zor bir dönemden geçildiğini ifade ederek, “Bu gibi zamanlarda birlikteliği, beraberliğin gücünü hissetmenin hepimiz açısından önemi var. Özellikle, ülkenin ekonomisini yüklenmiş firmalar üzerinde etkisi var. Ayakta kalmaya çalışıyorlar” dedi.

Durum tespiti yapan Türkay, “Firmalar nakit akışını çok dikkatli takip ediyorlar, nerelerde tassaruf yapabileceklerine bakıyorlar. En önemli döviz kaynaklarından biri olan turizmde yabancı turist yok, üretim yüzde 60-65’lerde. Çoğunluk başabaş noktasının altında işini çevirmeye çalışıyor. Gün tamir pansuman günü. Çalışanlar da diken üstünde” diye konuştu.

BUSİAD Başkanı Türkay, çalışma hayatına ilişkin düzenlemelerle ilgili olarak ise kaygılarını iletti. Türkay, şunları söyledi:

“Hükümetimizin, gelir artırımı için işsizlik katkısını yükseltmek, kıdem tazminatına fazladan yükler getirmek ve kısa çalışma ödeneğini kaldırmak gibi düşünceleri var.

Bu rekabet gücümüzü ciddi anlamda zedeler, ihracatımızda düşüşlere neden olur. Hem de bu kadar dövize ihtiyacımız olduğu bir dönemde. Belli ki ihtiyaç var. Tasarrufun artırılması gerekiyor. Ancak işverenin üzerine, fazladan maliyet yüklemek, yüzdürmeye çalıştığımız şirketlerin, aksi yöne gitmesine sebep verir. Çözüm, belki yüzde 45-50’lerde kayıt dışı çalışan kesimi kayıt içine almaya çalışmak, tam gösterilmeyen maaşların tam gösterilme yollarının zorlanmasında aranmalı. Buralarda çok daha fazla kaynak olduğuna ve de haksız rekabetin önleneceğine inanıyoruz.”

Türkay, çalışma barışının sürmesi, üretimin artması ve refah toplumuna ulaşmak adına dengeli politikaların izlenmesini önemsediklerini de kaydetti.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50