banner38

banner31

Zorlu: Haksız rekabet yapanlar cezasız kalıyor

“Haksız rekabet ne kadar kötü bir uygulama ise rekabet tam tersi iyi bir uygulamadır.”

GÜNDEM 16.05.2012, 21:46 16.05.2012, 20:47
Zorlu: Haksız rekabet yapanlar cezasız kalıyor
banner40

 Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Konsey Başkanı Zeki Zorlu, yasalarda açıkça belirtilmesine karşın Türkiye'de haksız rekabet yapanların genellikle cezasız kaldığını söyledi.

Zeki Zorlu, yaptığı yazılı açıklamada, haksız rekabetin; 'ekonomik rekabetin iyi niyet kurallarına aykırı bir şekilde uygulanması' olarak tanımlandığını vurguladı. Türkiye'de yasalarda açıkça belirtilmesine rağmen haksız rekabet yapanların genellikle cezasız kaldığını savunan Zorlu, şunları kaydetti:
“Oysa gelişmiş ülkeler de haksız rekabet yapanlar işlerini kaybetmektedir. Bu açıdan, ekonomi dünyasında, bu haftanın en önemli haberlerinden biri, özgeçmişinde bilgisayar mühendisliği derecesi olmadığı ortaya çıkan Yahoo CEO’sunun istifa ettirilmesidir, özgeçmişinde okumadığı bölümü okumuş gibi gösteren CEO istifa etmek zorunda kalmıştır. İstifanın gerçekleştirilmesinde esas rolü, şirket ortakları oynamıştır.”
1xbet style="margin-top:12.0pt;text-align:justify">Zorlu, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun haksız rekabetin önlenmesinde önemli bir misyon üstleneceğini ifade etti. Türkiye’nin haksız rekabet konusunda bilinçli bireylere ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Zorlu, “Haksız rekabet ne kadar kötü bir uygulama ise rekabet tam tersi iyi bir uygulamadır. Kısacası, rekabet güzeldir. Krizler geçici, rekabet ise kalıcıdır.” dedi.
“KRİZLER, TÜRKİYE’NİN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRDI”
Dünyada yaşanan krizlerin Türk ekonomisi için riskler taşısa da rekabet gücüne olumlu etki yaptığını ifade eden Zorlu, “Türkiye’nin genel olarak küresel krizleri iyi yönettiğini söyleyebiliriz. Ancak, Türk ekonomisi olarak rekabet gücümüzü arttırmak ve rekabet gücümüzün ne seviyede olduğunu bilmek zorundayız. Bu nedenle, beşeri sermaye, yaşam kalitesi, markalaşma becerisi, yenilikçilik, ticaret ve üretim becerisi gibi değişkenleri ölçebilmeliyiz.” diye konuştu.
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26