banner38

banner31

banner41

Yıldırım’da 2020 ‘Fen İşleri Yılı”

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin konuğu oldu. Ziyarette konuşan Yılmaz, “2019 yılını Mali Disiplin Yılı olarak belirlemiştik. Bu konudaki hedeflerimize ulaştık. 2020 ise Fen İşleri Yılı olacak” dedi.

GÜNDEM 11.03.2020, 21:49 12.03.2020, 21:59
Yıldırım’da 2020 ‘Fen İşleri Yılı”
banner40

MÜSİAD Bursa Şubesi şehrin önemli paydaşlarıyla bir araya gelmeyi sürdürürken son olarak Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı, Dernek Merkezi’nde misafir etti. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelen Yılmaz, Yıldırım’da yürütülen çalışmalar ve gelecek dönem projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yıldırım’ın Osmangazi’den sonra Bursa’nın en fazla nüfusa sahip, ikinci ilçesi olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Yıldırım’ı tanımlarken herkes zor kısmından bahsediyor. Ancak güzelliğinden bahsetmek bizim için daha motive edici. Yıldırım Beyazıt, Çelebi Mehmet, Emir Sultan, Cumalıkızık hem Bursa’nın, hem de Yıldırım’ın ön plana çıkarması gereken değerleri. Uludağ’ın eteklerinde olan ilçemiz, Gökdere’si, Deliçay, Hacivat Deresi’yle beraber güzel rekreasyon yerleri olan bir bölge. Yıldırım böyle kadim bir ilçe. Biz Emir Sultan gibi gönül sultanı ve Çelebi Mehmet gibi derleyici toparlayıcı olma motivasyonuyla yola çıktık. Bunları da, göreve geldiğimizden beri uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

“ŞEHİR CANLI BİR ORGANİZMADIR”

Yıldırım’ın ülkenin ve gönül coğrafyasının gelen çeşitli göçlerle beraber, farklı renklerin ve kimliklerin buluştuğu bir nokta olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “658 bin nüfusumuz var. Bizim buradaki temel problemimiz imar. Hızlı şehirleşmenin getirdiği bir takım zorluklar yaşanıyor. Şehirleşmenin önünde kalıcı bir imar programı olmamış maalesef, çeşitli nedenlerle. Bunun düzeltilmesi için Bakanlığımızla bir takım temaslarda bulunduk. TBMM’de geçtiğimiz günlerde bunun ilgili bir düzenleme geçti, umarız ki bundan sonraki süreçte, şehirleşmenin önüne engel olacak bir takım uygulamalarla karşılaşmayız. Şehir canlı bir organizmadır. Boş bir alanda iş yaparmış gibi, şehir planlayamazsınız. Canlı organizmaya müdahale ederken, radikal kararlar almanız ona zarar verebilir. Biz de bu hassasiyeti göz önünde bulunduruyoruz. Kentsel dönüşümde, büyük alanların dönüşümü yerine, küçük ölçekli, ada bazlı dönüşümler gerçekleştirmeyi istiyoruz. Bunda da özel sektörün işlerini kolaylaştıracak çözümler bulacağız ve kentsel dönüşümü belediye, özel sektör işbirliğiyle çözmek için adımlar atacağız” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİ ÜRETİME YÖNLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Yıldırım Belediyesi’nin 2020 hedeflerinden de bahseden Başkan Yılmaz şunları söyledi; “2019 yılını Mali Disiplin Yılı olarak belirlemiştik. Bu konudaki hedeflerimize ulaştık. 2020 ise Fen İşleri Yılı olacak. 2019’da edindiğimiz kültürü daha ileri taşıyacağız. Şehir deyince, bizim aklımıza insan geliyor. Onlara daha rahat ve huzurlu yaşadıkları, caddeleri, sokakları, yolları ve kaldırımları temiz bir şehir sunmak istiyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması için de önemli projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz. İŞKUR, BTSO ve BEKSİAD işbirliğiyle kurduğumuz istihdam ofisinde, vatandaşlarımıza fayda sağlamak, gençlerimizi üretime yönlendirmek istiyoruz.”

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı MÜSİAD’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ise, “Şehrin erkleriyle birlikte yaptığımız toplantılar bizim için çok önemli. Bizler de kendi merak ettiklerimizi iletiyoruz. Yıldırım Belediyesi, üç merkez ilçenin, ikinci büyük ilçesi ve Bursa’nın en eski yerleşimlerden biri. Yıldırım, çeşitli zorluklarının yanı sıra, kadim medeniyetimizin önemli unsurlarını bünyesinde barındıran, hem tarihi hem de turistik açıdan değerli bir ilçemiz. Başkanımıza burada gerçekleştireceği çalışmalar için başarılar diliyorum” dedi.

Ziyarette Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerinin sorularını da cevapladı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17