banner38

banner31

banner41

Volkswagen'in tercihi Türk yan sanayi oldu

IZB Wolfsburg 2012 Otomotiv Fuarında OİB rüzgarı...

GÜNDEM 01.11.2012, 18:32 01.11.2012, 17:41
Volkswagen'in tercihi Türk yan sanayi oldu
banner40

 Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) organizasyonuyla Almanya’da gerçekleşen ‘IZB Wolfsburg 2012’ otomotiv fuarına katılan 12 Türk firması, dünya devi Volkswagen’in talepleriyle etkinlikte yer aldı.

 

Türk otomotiv yan sanayinin kalitesiyle, güvenilirliliğiyle aranan marka olduğunu her platformda söylediklerini hatırlatan OİB Başkanı Orhan Sabuncu, Volkswagen’in bu talebinin söylemlerini adeta onayladığını kaydetti ve “gurur duyuyoruz” dedi.

 

Türk otomotiv yan sanayi, dünyanın en büyük küresel oyuncularından Volkswagen’in üslendiği Wolfsburg’da gerçekleştirilen ‘IZB Wolfsburg 2012’ fuarında yer aldı. Volkswagen’in talepleriyle fuara katılan 12 Türk firması, burada tercih edilen tedarikçiler olmaları adına Türk yan sanayinin gururu oldu.

 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) organizasyonuyla fuarda Türk milli standında yer alan 12 Türk yan sanayi firması, burada otomotiv iç ve dış trim parçaları, soğutma radyatörleri, kaloriferler, ağır iş makinası petekleri, plastik hava kanalları, aydınlatma parçaları, silecek grubu parçaları, krikolar, yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon parçaları, direksiyon gövdeleri, şanzıman taşıyıcı, fren körük parçaları, otomotiv için ses ve ısı yalıtım keçeleri gibi birçok ürün sergiledi.

 

OİB Başkanı Orhan Sabuncu’nun heyet başkanlığında, OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Karademirler ile firma temsilcilerinin katıldığı ‘IZB Wolfsburg 2012’ fuarında Türk firmaların standlarına yoğunlukla Volkswagen yöneticileri ilgi gösterdi. Diğer ana sanayi temsilcileri ile yan sanayicilerinin de Türk firmalarına kayıtsız kalmadığı gözlenen fuarda ikili iş görüşmeleri de gerçekleşti.

 

Gurur duyduk

Fuarı değerlendiren OİB Başkanı Sabuncu, “Geçmişte böyle fuarlara katılmanın zorluklarıyla karşılaşırken, artık kalitemizle adeta tercih edilen olduk. Bilindiği üzere Wolfsburg dünya devi Volkswagen’in neredeyse üretim üssü ve bu dev ana sanayi bizim tedarikçilerimizi fuarda görmek istiyor. Katılımlarını talep ediyor. Bu da bize gurur veriyor” diye konuştu.

 

Türk otomotiv yan sanayinin kalitesiyle, güvenilirliliğiyle aranan marka olduğunu her platformda söylediklerini dile getiren Sabuncu, Volkswagen’in bu söylemlerini adeta onayladığını kaydederek fuarda gerçekleştirilen ikili görüşmelerle yeni işbirliklerinin kapısını açtıklarını söyledi.

 

 

 

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
23°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50