banner38

banner31

banner41

Ulaşımda çifte müjde

TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan ve ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki müjde verdi.

GÜNDEM 21.04.2020, 23:58 22.04.2020, 00:10
Ulaşımda çifte müjde
banner40

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ile telefonda görüştüğünü belirten Başkan Aktaş, Emek-Şehir Hastanesi metro hattının ihalesinin Mayıs ayında yapılabileceğini söyledi. Başkan Aktaş’ın, Acemler Kaşvağı’ndaki çalışmalarla ilgili de bir müjdesi oldu. Başkan Alinur Aktaş, Acemler’de 7-8 aşamalı bir çalışma başlattıklarını, bunun ilk etabının bittiğini, önümüzdeki süreçte tünel ve üstgeçit çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı M. Kemal Şerbetçioğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin geniş katılımıyla, video konferans yöntemiyle yapılan toplantının konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

Başkan Aktaş, işadamlarına salgın sürecinde yapılan sosyal yardımlardan belediyecilik çalışmalarına değin pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

ULAŞIMDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ

İşadamlarından ulaşım ve altyapı yatırımlarına yönelik gelen bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, hem Acemler Kavşağı’ndaki çalışmalar hem de Emek—Şehir Hastanesi metro hattının ihalesiyle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Acemler’de 7-8 aşamalı bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Onun birinci etabını bitirdik. Güneydoğu lupunu genişlettik ve sinyalizasyon yaptık oraya. Önümüzdeki süreçte tünel çalışması ve üst geçit çalışması olacak. Diğer lupta yapılacak düzenleme olacak” dedi.

BAKAN YARDIMICISI İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ile telefon görüşmesi yaptığını belirten Alinur Aktaş, bu görüşmede bakan yardımcısının, kendisine, Emek-Şehir Hastanesi metro hattıyla ilgili ihalenin Haziran ayından önce yapılabileceğini söylediğini dile getirdi.

“ULAŞIM OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Şehrin önemli caddelerinde aralıksız asfaltlama çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Başkan Aktaş, “Mudanya Yolu’nda ciddi bir asfaltlama yapıldı. Şehir merkezindeki raylı sistem ve diğer konularla alakalı çalışmalar yapıldı ve yapılıyor. İpekçilik, Namazgah ve Yeşil bölgesinde çalışmalar başladı ve devam edecek. Ulaşım bizim için olmazsa olmaz bir konu” diye konuştu.

Başkan Aktaş, yaptığı bu açıklamaların ardından Koronavirüs salgını süresince yapılanlar hakkında da bilgiler verdi.

ÖRNEK BELEDİYEDEN ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Başkan Aktaş’ın yaptığı bilgilendirmelerin ardından konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı M. Kemal Şerbetçioğlu ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının ülke genelinde örnek gösterildiğini söyledi. Başkan Şerbetçioğlu, “Yönetim kurulumuz adına toplantımıza katıldığınız için sizlere teşekkür ederim. Dün olduğunu gibi bugün ve yarın da üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
22°
hafif yağmur
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50