banner38

banner31

banner41

TSE okullarda kaliteyi anlatıyor

Milli Eğitim Müdürlüğü ve TSE işbirliğinde okullarda aylık seri konferanslar düzenleniyor.

GÜNDEM 09.03.2020, 00:38
TSE okullarda kaliteyi anlatıyor
banner40

Konferanslarda ilköğretim okullarında kalite bilincinin verilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

'Kalite bilinci çocukken yerleşir' diyen TSE, okul okul dolaşıyor.

Konferans programları kapsamında Yiğitler İmam Hatip Ortaokulu’nda konuşan Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa Başaraştırmacısı ve Kalite Birliği Derneği Başkanvekili Mustafa Karaman, TSE belgesiz, kalitesiz, standartlara uymayan ürünlerin satın alınmaması gerektiğine dikkat çekti.

‘TSE MARKALI ÜRÜNLERİ KULLANMALIYIZ’

Kaliteyi, gelişimin ve mutluluğun kaynağı olarak gördüklerini dile getiren Mustafa Karaman, “Hayallerin gerçekleşmesi için sağlıklı bireyler olmalıyız. Sağlığı bozulanın hayali olmaz, umudu olmaz, geleceği olmaz. Kalitesiz ürünleri üreten, bizim sağlığımızla oynayanların da hayallerini gerçekleştirmeyelim. Bu yüzden TSE markasının bir önleyici faaliyet olduğunu artık anlamalı, gereğini yapmalı, TSE markalı ürünleri kullanmalıyız” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mustafa Karaman, “Biz kaliteciler olarak sizi çok seviyoruz. Sizi neden çok seviyoruz çünkü siz bu ülkenin geleceğisiniz. Siz bizim yarınlarımızsınız. Siz kaliteye, standarda, bilgiye ne kadar önem verirseniz biz o kadar mutlu oluruz. Sizin sağlığınız ve güvenliğiniz bizim için çok önemli. Bu dünyanın daha da kötüleşmemesi, daha da kirlenmemesi, kalitenin daha yozlaşmaması, sizlerin sağlığınızın ve güvenliğinizin daha da kötüye gitmemesi için sizden yardım istemeye geldik. Siz de bize, kaliteye, Türk Standartları Enstitüsü’ne yardım etmeye hazır mısınız?” diye konuştu.

TSE Başaraştırmacısı ve Eğitmen Mehmet Uğur Özdeniz’in de konuşmacı olduğu konferansta öğrenciler, anlatılanları ilgiliyle dinledi. Özdeniz, ‘Nereden olursa olsun satın aldığınız ürünler üzerinde mutlaka TSE markası olsun’ dedi. Kalite kavramının yazılı olarak, dünyada ilk kez, ‘Kanunname-i İhtisab-ı Bursa’ adı altında Sultan 2. Beyazıd Han döneminde Bursa’da yayımlandığına işaret eden Özdeniz, standartların önemini vurgulayarak, alınan her üründe TSE damgasının aranması gerektiğini belirtti.

‘OKUL KANTİNLERİNDE TSE MARKASIZ ÜRÜNLER SATILMAMALI’

Düzenlenen seri konferans programları hakkında bilgi veren Mustafa Karaman, “Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ve TSE işbirliğinde okullarda seri konferanslar vermeye başladık. ‘Kalite, TSE, tüketici hakları ve milli ses’ adı altında vermeye başladığımız konferanslarda, öğrencilerin ilgisinden dolayı memnunuz. Olmayan kalite dersinin olmasını, kalite dersinin zorunlu ders haline gelmesi gerektiğini ve üniversite sınavlarında, bu alanda sorular sorulmasını talep ediyoruz. Başta okul kantinleri olmak üzere, çocuklarımıza TSE markasız ürünlerin satılmamasını istiyoruz” diye konuştu.

Konferansların önümüzdeki günlerde de verilmeye devam edeceği bildirildi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17