banner38

banner31

banner41

Teşvik paketi Bursa'ya yeni hedefler getiriyor

MÜSİAD Başkanı Çepni : Bursa teşviklerden daha çok yararlanma şansını yakaladı.

GÜNDEM 08.04.2012, 19:41 08.04.2012, 18:42
Teşvik paketi Bursa'ya yeni hedefler getiriyor
banner40
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik paketini değerlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, bugüne kadar açıklanan en kapsamlı teşvik paketi olduğunu söylerken özellikle stratejik sektörlerin üretimine yönelik desteklerle beraber Bursa’nın da teşviklerden faydalanma şansı yakaladığını belirtti.
Hasan Çepni yaptığı açıklamada, açıklanan teşvik paketinin doğru planlamalar içerdiğini savunurken, geri kalmış bölgelere yatırımda öncelik verilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Çepni, teşvik paketinin önemli ayrıntıları da barındırdığını belirtirken “Bugüne kadar yapılan en kapsamlı teşvik paketi oldu. Bizler ihracatın artırılmasına dönük ve ithalatı azaltacak şekilde uygulamaların olması gerektiğini daha öncede belirtmiştik. Söz konusu pakette bu beklentilerimize cevap bulmuş olduk. Türkiye bilindiği gibi 6 bölgede değerlendirilmektedir. Bu kapsamda 1. Bölgede yer alan Bursa stratejik sektörlerin yatırımlarına vurgu yapıldığı için önemli bir avantaj yakalamış durumdadır. Yatırımların daha çok savunma sanayi, raylı sistem ve kültür turizmi gibi stratejik yatırımlara kayması ihracatı artıracağı gibi ithalatın düşmesine de büyük oranda katkı sağlamış olacaktır” şeklinde konuştu.
2023 VİZYONU GERÇEKLEŞECEK
MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Çepni “Açıklanan stratejik yatırımlarda, yatırım tutarının 50 milyon lirayı aşması gerekiyor. Ayrıca yüzde 40 katma değer üretecek bir yatırım olması gerekiyor. Bu duruma göre işletmelerin bir araya gelerek güç birliğine gitmesi ve büyük projeler üretmeleri gerekecek. Ayrıca yabancı yatırımcılarla ortaklık yapabilme imkanı çıkmış olacaktır” dedi.
Bütün bu planlamaların hedef olan 2023 vizyonuna gidişin yolunu açacağını söyleyen Hasan Çepni Bursa’nın da yeni yatırımlarla 2023 vizyonuna önemli katkı sağlayacağını savundu.
 
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17