banner38

banner31

banner41

Techxtile Start-Up Challenge hız kesmiyor

Techxtile Start-Up Challenge’ın yarı final değerlendirme toplantısı değerlendirme kurulu üyeleri ve proje sahiplerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

GÜNDEM 30.11.2020, 23:24 30.11.2020, 23:26
Techxtile Start-Up Challenge hız kesmiyor
banner40

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Program Koordinatörü ve Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum, değerlendirme üyeleri ve proje sahibi girişimci adaylarının katılımları ile online olarak gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “UTİB, UHKİB, BTSO ve BEBKA olarak birlikte organize ettiğimiz “Techxtile Start-Up Challenge” etkinliğimizin yarı final Değerlendirme Kurulu toplantısı için bir arada bulunmaktayız. Birliğimizin sektöre yeni girişimciler kazandırmak ve girişim kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği Techxtile Start-Up Challenge girişimcilik programına, pandemiye rağmen rekor başvuru oldu. Geçtiğimiz yıl 104 projenin yarıştığı programa bu yıl yüzde 66 oranında artış ile 174 proje başvuruda bulundu. 64 projenin kadın girişimcilerden gelmesi dikkat çekti. Bu yıl ilk kez kadın girişimcilere yönelik özel bir ödülün yer almasının ilgiyi artırdığını düşünüyorum. Başvuruların illere göre dağılımına baktığımızda ise ağırlığın Bursa, Ankara ve İstanbul’dan yapıldığını görüyoruz. Bu dönem birbirinden farklı ve ilgi çekici projelerle karşılaşacağız. 11 adayımız, içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi ile ilgili ürettikleri proje ile başvuru yaptılar. Akıllı tekstiller, sanal gerçeklik, teknik tekstiller, sürdürülebilirlik, yapay zekâ gibi alanlardan önemli sayıda proje sunuldu. Adaylarımızın dünya gündemini yakalamış olmaları ve bu konuda proje üreterek katıldıklarını görmek sevindirici bir tablo” ifadelerini kullandı.

Pınar Taşdelen Engin, başvuru yapan projelerden yarı finale kalan 31 proje sahibi girişimci adaylarına teşekkür etti.

Toplantı, Program Koordinatörü ve Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum’un moderatörlüğü ile girişimci adaylarının proje sunumları ve değerlendirme kurulu üyelerinin değerlendirmeleri ile devam etti.

TechXtile Start-Up Challenge yarı final değerlendirme kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

UTİB Denetim Kurulu Üyesi Aşkın Kandil, UTİB Yönetim Kurulu Üyesi Burak Ay, UTİB Yönetim Kurulu Üyesi Cezmi Kırayoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıç, Bursa Uludağ TTO Girişimcilik ve Ticarileşme Koordinatörü Erkin Bilaloğlu, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik Koordinatörü Fatma Erdönmez, Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren, Bursa Uludağ TTO Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, UTİB Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Canik, Bursa Teknik Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çelik Bedeloğlu, Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karahan, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Perrin Akçakoca, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, BEBKA Uzmanı Talha Göktaş

Programın ikinci gününde de yarı finalistlere Program Koordinatörü ve Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum’un katılımı ile mentorluk eğitimi verildi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
açık
banner36
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40