banner38

banner31

banner41

PERYÖN’den psikoloji semineri

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi, pandemi sürecinde düzenlediği online toplantılarla üyelerine destek olmayı sürdürüyor.

GÜNDEM 14.06.2020, 01:53
PERYÖN’den psikoloji semineri
banner40

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, pandemi sürecinde yaptıkları webinar buluşmalarıyla, üyelerini bilgilendirmeye devam ettiklerini söyledi. Bu kapsamda klinik psikolog Mustafa Çetinkaya’nın katıldığı webinarda PERYÖN üyelerine “Koronavirüs Döneminde İlişkileri Güçlendirmek” konusunda önemli bilgiler verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Kalkınma Bakanlıklarında hizmet vermesinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzman psikolog olarak çalışmaya devam eden Çetinkaya, COVİD-19 sürecinin insan ilişkileri üzerindeki etkisini anlattı. Pandeminin hızlı yayıldığını ve toplumsal tabakaları derinden etkilediğini söyleyen Çetinkaya, salgının ve devamındaki karantinanın rutinin bozulması, anksiyete bozuklukları, depresyon ve tükenmişlik sendromu gibi çok sayıda olumsuz etkisi olduğunu belirtti.

“KİŞİSEL ALANLARDAN MAHRUM KALINDI”

“İnsanların bu süreçlerden psikolojik olarak etkilenme düzeyi kişinin ait olduğu sosyo-ekonomik koşullar, maruziyet düzeyi, kişisel özellikler ve daha birçok değişkene bağlı olarak farklılık gösterebiliyor” diyen Çetinkaya “Kişisel alanlardan mahrum kalındığı, kimsenin daha önceden deneyimlemediği yeni bir düzene geçildi. Bunun ilişki dinamikleri üzerinde olumsuz etkisi oldu” diye konuştu.

Katılımcılara bireysel ve aile olarak normale dönüş süreçlerinin nasıl olacağı hakkında da bilgi veren Çetinkaya, “Aile kriz yönetimi planı oluşturmak ve duyguların konuşulmasına imkan tanımak çok önemli. Hastalıkla mücadele henüz bitmedi ancak sonrasında yeni bir dönem bizi bekliyor” diye konuştu.

“ÇALIŞMALAR SÜRECEK”

PERYÖN Güney Marmara Şube Başkanı Barış Gül de sunumu için Çetinkaya’ya teşekkür ederek, “Çok değerli bilgiler edindiğimiz değerli bir toplantı oldu. Mustafa Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum. Üyelerimize de katılımları için teşekkür ediyorum. Onlara yönelik çalışmalarımız sürecek” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:16
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16