banner38

banner31

PERYÖN, iş dünyasına ışık tutuyor

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi, pandemi sürecinde düzenlediği webinarlarlarda Türkiye’nin önemli isimlerini ağırlıyor.

GÜNDEM 14.06.2020, 02:42
PERYÖN, iş dünyasına ışık tutuyor
banner40

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim kurulu Başkanı Barış Gül, pandemi sürecinde üyelerimizi ilgilendiren konularda eğitimler düzenlemeyi, hem kamuoyuna hem de üyelerimizi bu dönemde Türkiye’nin önemli isimleri ile buluşturmayı, bilgi paylaşmayı planladık dedi. Bu kapsamda Türkiye’nin önemli kurumlarında pazarlama satış ve direktörlüğü ve genel müdürlük görevleri gerçekleştiren Sinan Ergin, ‘İşin ve Hayatın Nasıl Canlanır?’ konusunda değerli bilgiler paylaştı.

Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan 'Pazarlama ve Satış Okulum’ ile Türkiye’nin lider kuruluşlarına organizasyonda yönetim, liderlik, motivasyon, satış ve pazarlama üzerine danışmanlık ve eğitim veren Sinan Ergin, “Şirketlerin, hatta ülkelerin yaşaması için canlı bir lidere ihtiyaç var. Canlılık sadece bilgiyle olmaz. Dış dünyaya, geçmişe bağımlı olduğunuzda burada özgürlük ve canlılık yoktur” dedi.

“BİLGİ, ÖZGÜRLÜKLE DEĞER SAĞLAR”

İnsanlığın yüz yıldan beri kol gücünden insan gücüne; beyinden, zihin gücüne bir geçiş yaşadığını ve bu noktada bilginin öneminin gittikçe arttığını söyleyen Ergin, “Bilgi, insanlık olarak kazandığımız tecrübelerden ve deneyimlerden gelir. Aslında burada yeni bir şey yoktur. Bilginin insanı değiştirmediğini ve canlı olmadığını görebilmek lazım. Bu noktada bilginin katma değer sağlaması için, kişinin özgür olması lazım. Özgürleşmek içinse size ait olmayan her şeyi bırakmanız lazım” diye konuştu.

Görev yapmak ve sorumluluk arasındaki farka da değinen Ergin, “Görevi ölçebilirsiniz ama sorumluluğu ölçemezsiniz. Görev, belirli bir zaman dilimi içerisinde yapılır, fakat sorumluluk 24 saat süren, zamansız bir olgudur. Şirketinizde bir kişiye mevki verecekseniz, sorumluluk sahibi olmasına dikkat edin. Sorumluluk sahibi insanın bilgiyi bulmakta müthiş bir çabası olduğunu göreceksiniz” dedi.

“KENDİNİZİ YÖNETMEYİ ÖĞRENİN”

Konuşmasında gençlere de tavsiyelerde bulunan Sinan Ergin, “Genç kardeşlerimize, kendilerini yönetmeyi öğrenmeyi öneriyorum. Teknoloji her şeye imkan tanıyor, onu kullanarak önemli işler yapabilirsiniz fakat gelişiminizde en önemli nokta kendinizi yönetmeyi bilmektir. Hiçbir konuda ihtisaslaşmayın. Her şey çok hızlı değiştiği için bir konuda ihtisas yapmak sizi yarı yolda bırakabilir. Öğrenin ve genel kültürünüz olsun. Genel kültür, bilgiyi yorumlayabilmektir” dedi.

Sinan Ergin, konuşmasının sonunda PERYÖN Güney Marmara Şubesi üyelerinden gelen soruları da yanıtladı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
22°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24