banner38

banner31

banner41

Pazarlarda maske ve eldivenli önlem

Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu, tüm dünya ve ülkemizi tehdit eden koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemleri aldıklarını ve pazarcının esnafı ile vatandaşların hijyenini sağlamak için azami özen gösterdiklerini söyledi.

GÜNDEM 20.03.2020, 20:53 22.03.2020, 11:35
Pazarlarda maske ve eldivenli önlem
banner40

İnsanların virüsten korunmak ve vücut direncini artırmak için meyve, sebze tüketimini artırdığını söyleyen Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu, taze meyve ve sebze alışverişi için pazarların daha çok tercih edildiğini sözlerine ekledi.

ESNAFIN VATANDAŞLARA GÜVEN VERMESİ GEREKİYOR

Salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren pazarlarda, esnafa eldiven ve maske dağıtımı yaptıklarını ifade eden Aksu, “Esnafımızın, pazara alışveriş için gelen vatandaşlara güven vermesi gerekiyor. Biz de üyelerimize mesaj atarak, onların eldiven ve maske takmadan çalışmalarını yasakladık. Yaklaşık bir haftadan beri de tüm pazarcı esnafımıza eldiven ve maske dağıtımı yapıyoruz. Bunun yanı sıra, pazara gelen vatandaşlarımızın da hijyenini düşünüyoruz. Oda olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız, pazara gelen vatandaşlarımıza kolonya ikram ediyor ve böylece vatandaşlarımızın da hijyen içerisinde alışveriş yapmalarını sağlıyoruz” dedi.

Pazarlarda fahiş fiyata satışlar olmayacağını vurgulayan Aksu, “En küçük pazarda bile yaklaşık 200 tane esnaf var. Böyle olunca alternatif çoğalıyor ve esnafın fahiş fiyata ürün satması mümkün olmuyor. Ancak yüksek talep olduğu zamanlarda fiyatlar yükselebiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” diye konuştu.

“ELLEMEYİN, GÖZLE SEÇİN”

Pazar yerlerinde vatandaşların elle meyve ve sebze seçmelerinin önüne geçecek adımlar attıklarını belirten Aksu, “Virüs en çok temas yoluyla bulaşıyor, bunun önüne geçmek pazar yerlerinin girişlerine ‘Gözle seçiniz, elle ellemek yasaktır’ pankartları yapacağız. Biz Oda olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz, vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son dönemde yaşanan stokçuluk konusuna da değinen Aksu, “Türkiye’nin bu sıkıntılı süreci en az hasarla atlatacağına inanıyorum. Bizim bu kriz dönemi boyunca kendimize yetecek gıda ürünlerimiz var. Bu yüzden vatandaşların alışveriş yaparken aşırıya kaçmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17