banner38

banner31

banner41

Örnek okula BEBKA desteği

Yeşilyayla Teknik ve EML, 25 bin öğrenci ile 90 bin veliye enerji verimliliğini anlatacak.

GÜNDEM 09.04.2012, 23:58 09.04.2012, 22:59
Örnek okula BEBKA desteği
banner40
Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, hazırladığı APİS Enerji Verimliliği projesi için BEBKA ile sözleşme imzalamasının ardından çalışmalarına hızlı başladı.
Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü 2011 Çevre ve Enerji Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı 'APİS - Enerji Verimliliği' projesi ile, Yıldırım ilçesi başta olmak üzere Bursa’da enerji konusunda farkındalık ve tasarruf bilinci oluşturmayı amaçlıyor. Uzun ve zorlu bir sürece başladıklarını belirten okul müdürü Ayhan Akbulut, yaptığı açıklamada; 368 proje başvurusu yapılan BEBKA’ ya, bu projelerden 111 ‘inin Çevre ve Enerji programı olduğunu ve bunlardan kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik çevre ve enerji mali destek programı desteği almaya hak kazanan tek kurum olduklarını vurguladı.
Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin eğitim kadrosu ve öğrencileri ile, Bursa’nın en başarılı okulları arasına girmek için çalışmaya devam edeceklerini belirten okul müdürü Akbulut, “öğrencilerimiz enerji verimliliği ile doğa dostu olacaklarının bilincindeler. İşte bu farkındalığı toplumun her kesimine yaymak amacındayız” şeklinde konuştu.  Akbulut, “Enerji güvenliği milli güvenlikle eşdeğerdir” bu doğrultuda dışa bağımlılığın azaltılması yeni ve yenilenebilir kaynaklara yönelme, enerji potansiyelinin etkin ve verimli kullanılması, ithal kaynakların bağımlılığının azaltılması için enerji bağımsızlık savaşımızda en önemli neferlerimiz öğrenci ve öğretmenlerimizdir.” dedi.
YEŞİLYAYLALILAR “APİS” İLE DOĞA DOSTU…                                                                      
12 ay süreli olarak planlanan ve bütçesi yaklaşık 234 bin 730 TL olan “APİS - Enerji Verimliliği” Proje Koordinatörü Levent Yazıcı ise Yıldırım ilçesindeki 19 ilköğretim ve ortaöğretim okulunda 'kompanzasyon sistemi' kurularak, okullarda enerjinin verimli kullanılmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. APİS’ in Mısır Mitolojisinde Verimlilik Tanrısı’ nın ismi olduğunu da hatırlatan Yazıcı; “APİS daha güçlü atılımlar için birikimdir, kaybolan enerji değil bu ülkenin verimliliğidir.” sloganı hareket ediyoruz. Okul olarak, proje ortaklarımızla bir bütün içerisinde, Bursalıları ayrıntılı bir şekilde bilgilendirerek, bir yılın sonunda projenin getirisini daha net ortaya koymak istiyoruz. Projeyle 25 bin öğrenci ve 90 bin veliye ulaşmayı planlıyoruz.” dedi.
APİS Enerji Verimliliği, eş bütçe proje ortağı Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Teknik Üniversitesi, ENVER Derneği, Teknik Eğitim Vakfı’nın da aralarında bulunduğu proje iştirakçilerinin katılımıyla, proje yönetim kurulu toplantılarının ilki bu ay içerisinde gerçekleştirilecek.
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50