banner38

banner31

banner41

Nano teknoloji ile dünyayla rekabet edin

Ar Ge işbirlikleri ile rekabet gücünüzü artırabilirsiniz

GÜNDEM 01.03.2012, 14:29 01.03.2012, 13:31
Nano teknoloji ile dünyayla rekabet edin
banner40
Bursa TSO Organize Sanayi Bölgesi’nin sanayicilere yönelik düzenlediği “Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Nano Teknoloji” konulu seminerde AB’ye üye ülkelerdeki firmaların uluslar arası Ar-Ge işbirlikleri yaparak, küresel piyasalardaki rekabet gücünü arttırmanın yolları anlatıldı.
 
 
TÜBİTAK EUREKA Proje Sorumluları Abdurrahman Türk ve Burak Tiftik’in konuşmacı olarak katıldığı seminere sanayicilerin yoğun katılımı olduğu gözlendi.
 
7. Çerçeve Programı’nın Avrupa Birliği’nin yürütmüş olduğu sivil amaçlı en büyük Ar-Ge programı olduğunu belirten Abdurrahman Türk bu programın kapsamının Avrupa Birliği’nin bütün olarak Amerika ve Japonya gibi ülkelerle rekabet etmesi olduğunu dile getirdi.
 
Amerika ve Japonya ile rekabet imkanı
 
Programı TÜBİTAK’ın 1984 yılından beri 4’er yıllık programlar halinde gerçekleştirdiğini kaydeden Türk şöyle konuştu:
 
“7. Çerçeve programı da hayata geçeli 7 yıl oldu. Konu güdümlü olup Avrupa Birliği’nin ihtiyaçlarına yönelik projeleri destekliyorlar. Bunun altında insan kaynağını geliştirmek, kapasite artırımını gerçekleştirmek gibi farklı amaçlar var. Amaç tüm bu bileşenlerde Avrupa’nın belirli seviyeye ulaşması ve Amerika ile Japonya gibi ülkelerle aynı seviyeye çıkmaktır. Bugün burada bu etkinliği düzenlememizin amaçlarından birisi nano teknolojiden ziyade imalat teknolojisiyle ilgili. Çünkü Bursa’nın kapasitesini düşününce otomotiv, makine imalat, tekstil güçlü olan sektörler arasında yer alıyor.” dedi.
 
“Bursa proje kapsamında birçok şehirden önde”
 
NMP denilen malzeme üretim teknolojilerinin altında imalat kısmında neler yapılabilir düşüncesinin yattığını söyleyen Türk, amaçlarının Bursa’da ki firmaları bu programa yönlendirmek olduğunu ifade etti.
 
Bu programların devamında EUREKA programı kapsamında da imalat teknolojileri ile ilgili konular yer alacağını söyleyen TÜBİTAK EUREKA Proje Sorumlusu Burak Tiftik, Bursa’nın ulusal anlamda düşünüldüğü zaman proje kapsamında birçok konuda diğer şehirlerden önde olduğunu söyledi.
 
Tiftik, “Bursa şu anda çok iyi bir konumda. Birçok Ar-Ge merkezinin olduğunu, birçok projesinin olduğunu görüyoruz. Avrupa Birliği tarafında da daha fazla proje yaparak, amacımız bunların AB’ye katılmalarını sağlamaktır. Sonuç olarak buraya gelmemizdeki amaç, Bursa’nın kapasitesinin ulusal anlamda zaten yeterli olduğu, bunu daha üst seviyelere yani uluslararası boyutlara çıkarmak olduğunu söyleyebilirim” dedi.
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
18°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:16
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16