banner38

banner31

banner41

Mütekabiliyete 'oturma süresi' ayarı

Belli bir rakamın üzerinde gayrimenkul alanların oturma süresi uzatılacak.

GÜNDEM 13.05.2012, 19:38 13.05.2012, 18:38
Mütekabiliyete 'oturma süresi' ayarı
banner40

 Mütekabiliyet yasasıyla Türkiye'den ev ve arazi almaya başlayan Arap yatırımcılar, Türkiye'de daha uzun kalmak istiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'den ev ve arazi almaya başlayan Ortadoğulu zenginlerin oturma süreleriyle ilgili çalışma yapıldığını açıkladı.

 
Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını beliterek, "Oturmak için bir izin var, ama bunun süresini uzatmak için bir çalışma yapıyoruz. ABD'de olduğu gibi belli bir rakamın üzerinde gayrimenkul alanlar, belli bir miktarın üzerinde yatırım yapanlar sadece 3 ay değil, biraz daha fazla ülkemizde kalsınlar. Bu imkanı verelim ki 3 aydan çok daha uzun süre kalabilsinler. Bunları biraz daha esnetelim." dedi.
 
Afet Riski Taşıyan Alanların Dönüştürülmesi Yasası'nın haftaya mecliste görüşülmeye devam edileceğini ifade eden Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde  her kesimin desteğini alacaklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı, "Bunu biz halkımızla birlikte yapacağız. Belediyelerle birlikte yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapacağız." dedi. Evi yıkarken tarafların anlaşmaya varması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, "Evimi yıkacağım ama bir kişi anlaşmaya rıza göstermiyor. O zaman diyeceğiz ki siz anlaşın, anlaşmanızı noterde yapın, bize getirin. O anlaşmayan kişinin yerine de biz parasını ödemek suretiyle size satacağız. Ha siz alamadınız veya almadınız, o zaman Hazine adına alacağız." diye konuştu.
 
"TAPUSUNU ALSIN BİR AN EVVEL CEBİNE KOYSUN"
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2B arazileriyle ilgili, "Hak sahipleri altı ayı beklemesin." açıklamasını da değerlendiren Bakan Bayraktar şunları söyledi:
 
"Türkiye'nin daha hızlı büyümesi için böyle bir şey söylenmiştir. Bu aslında çok önemli vatandaşımızın buna duyarlılık göstermesi lazım. Bir an evvel tapusunu alsın, cebine koysun, rahatlasın, son günü beklemesin diye ben de aynı şeyi vatandaşımıza salık veriyorum. Ben de vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum; son güne kalmasın, bir an evvel başlasın ki aksaklıklar varsa onlar da bu süreç içinde giderilebilsin"
 
"2B'NİN YÜZDE 90 PARASI KENTSEL DÖNÜŞÜME HARCANACAK"
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde en büyük parasal kaynağın 2B arazileri olduğunu, 2B'nin yüzde 90 parasının kentsel dönüşüme harcanacağını da belirtti. Çıkan yasalarla gayrimenkul sektörünün canlanacağını ifade eden Başraktar, "İstanbul'da, Antalya'da, Muğla'da, ülkenin çeşitli yerlerinde statik duran, stabil duran arsalar var, araziler var. Bunlar ne olacak? Ekonomiye girecek, servis edilecek, bunlar sahiplenilecek. Bunları kullananlar tapu sahibi olacak. Bir miktar devlete para ödeyecek. Devlet buradan çok ciddi  şekilde kasasına, hazinesine para alacak." şeklinde konuştu.
 
 
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
12°
az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52