banner38

banner31

banner41

MOSDER'e ihracata katkı ödülü

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, 2021 yılının değerlendirildiği ve yeni yılın beklentilerinin ele alındığı İstişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç ile birliğe üye ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı’nın da hazır bulunduğu toplantı kapsamında MOSDER’e ticarete katkılarından dolayı ödül verildi.

GÜNDEM 29.12.2021, 17:51
MOSDER'e ihracata katkı ödülü
banner40

MOSDER üyelerinden Weltew Home’a ihracattaki başarılarıyla "2020 Yılı İhracat Ödülü" verilirken, Vivense’ye ise “E-Ticaret Ödülü” takdim edildi. Başkan Mustafa Balcı, MOSDER adına ödüllü kabul ederken “Sektörümüzden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen her sorunumuzda derdimizi dinleyip önümüzü açan gücümüze güç katan TİM Başkanımız İsmail Gülle’ye, Ticaret Bakan Yardımcımız Rıza Tuna Turagay’a ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç’e teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Sektöre dair değerlendirmelerde bulunan MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Türkiye mobilya sanayisi son 10 yıldır müthiş bir büyüme ivmesi yakaladı. Türk mobilyasının tasarım, kalite, hızlı üretim ve iş gücü ile birlikte jeopolitik gücünün de lojistik anlamda büyük bir avantaj sağlayarak ulaştığı bir başarı hikayesidir. Türkiye’de dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında gelen mobilya sanayisinin dünya genelindeki yükselişi devam edecek. Yılsonunda ise 4,3 milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaşmayı bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Toplantıda, birlik geneli ile birliğin alt sektörlerinde en fazla ihracat yapan üye firmalara ödülleri takdim edilirken, ihracata yaptıkları katkılarından dolayı, basına ve sektörel kuruluşlara da teşekkür plaketleri verildi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
24°
açık
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52