banner38

banner31

banner41

Milletvekillerinden BTÜ’ye Övgü

Bursa AK Parti Milletvekilleri Refik Özen ve Zafer Işık Bursa Teknik Üniversitesi’ni (BTÜ) ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Mimar Sinan Yerleşkesinde devam eden inşaatlarda incelemelerde bulunan Milletvekilleri, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Egemen Aras ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu’ndan bilgiler aldı.

GÜNDEM 11.10.2020, 15:02
Milletvekillerinden BTÜ’ye Övgü
banner40

REKTÖR KARADEMİR; “AKADEMİK BAŞARI VE FİZİKSEL GELİŞİMİ BİR ARADA SÜRDÜRÜYORUZ”

Bursa Teknik Üniversitesi’nin onuncu kuruluş yılını kutlayan genç bir üniversite olduğunu belirten Rektör Karademir, gerçekleştirdiği sunumda Milletvekilleri Refik Özen ve Zafer Işık’a BTÜ’nün akademik başarıları ve devam eden inşaatları konusunda ilgi verdi. Rektör Karademir BTÜ’nün genç bir bilim merkezi olarak her projede devletin ve milletin faydası için tüm imkânlarını kullandığını dile getirerek; “Bilindiği gibi Bursa Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK 2244-Sanayi Doktora Projesi desteğinde tüm üniversiteler içerisinde en fazla proje anlaşması yaparak Türkiye birincisi olmuştur. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde bu Gaziantep'te düzenlenen ‘TEKNOFEST 2020 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ yarışmalarında öğrencilerimiz Bursa’ya dereceler kazandırdı. Aynı zamanda akademik paydaşı da olduğumuz TEKNOFEST’e 52 öğrenci takımı ile başvuru yapan BTÜ, 21 takımı ile finallerde yarıştı. “Uçan Araba Tasarım Yarışması İleri Kategori” alanında TURNA TEKNİK takımımız birinci, “TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Sabit Kanat Kategorisi”nde LAGARİ takımımız ikinci ve “Tarım Teknolojileri Yarışmasında” BTUSECT takımı “Dijital Feromon Tuzakları” adlı projeleriyle üçüncü oldular. “İnsansız Hava Araçları Yarışması Döner Kanat Kategorisinde” BTÜ HEKTAVISION takımı 53 saniye ile parkur hız rekoru kırmış, SATÜRN takımı “Model Uydu” yarışmasında 5. olurken HaciWATT ve C-ARF takımlarımız “Elektirkli Araç” yarışmalarında 116 takım arasından ilk 10 içerisinde yer almışlardır.” dedi.

Akademik çalışmalarla birlikte fiziksel gelişim sürecini de bir arada yürüttüklerine dikkat çeken Rektör Karademir; “Bir yıl önce Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile temellerini attığımız Mimar Sinan Yerleşkesinde yapımı hızla devam eden ısı merkezi ve teknik atölye binalarını 2020 sonunda, G Blok binasını ise 2021’de kullanıma açmayı planlıyoruz. Çok sayıda laboratuvar, amfi ve sınıfı bünyesinde barındıran 25.000 m2 kapalı alana sahip G Blok binamızda aynı anda 3.000’e yakın öğrencimiz eğitim görebilecek. Yıldırım Yerleşkesindeki inşaatı bitme aşamasına gelen 7.500 m2 kapalı alana sahip B Blok Eğitim Binası ise aynı anda 1.600 öğrencimize hizmet verebilecek. Bu binalarımız aynı zamanda enerji, ısıtma, aydınlatma, atık yönetimi, peyzaj idaresi konularında “yeşil ve akıllı kampüs” konseptine göre yapılandırıldı. G Blok, yağmur suyunu kullanan gri su sistemi, engelsiz bina özelliği, enerjisinin önemli kısmını üretecek güneş panelleri ile çevreci bir bina olarak inşa ediliyor. B Blok ise atık suların toplanıp arıtılarak rezervuarlarda yeniden kullanımını sağlayan bir gri su sistemine sahip. Bununla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım planına alınan Mimar Sinan Yerleşkemiz yanındaki KYK alanında 450 kişilik erkek öğrenci yurdu ve yerleşkemiz içinde, metro durağı karşısında 580 kişilik kız öğrenci yurdu ile ilgili çalışmalarımızı da südrüyoruz.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLERİ ÖZEN VE IŞIK: “BTÜ’NÜN HIZLI GELİŞİMİ BURSA’YA DA KATKI SAĞLIYOR”

Mimar Sinan Yerleşkesinde ve yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulunan Bursa Ak Parti Milletvekilleri Refik Özen ve Zafer Işık, Bursa Teknik Üniversitesi’nin bilimsel çalışmaları ve akademik başarıları ile Bursa’daki yükseköğretime de ivme kazandırdığını belirttiler. Refik Özen, BTÜ’nün TÜBİTAK Türkiye Birinciliğini ve öğrencilerin TEKNOFEST derecelerini gururla takip ettiklerini belirterek; “Yapımı süren inşaatların yüksek teknoloji ve donanımlara sahip olduğunu görmek Bursa adına bizleri de sevindirdi. Gerek bilimsel çalışmalar ve başarıları gerekse Bursa’ya kazandırdığı yeni eğitim binaları için Rektörümüze teşekkür ediyorum.” dedi. Milletvekili Zafer Işık ise; “Bursa Teknik Üniversitesi’nin kısa sürede kazandığı akademik başarılar Bursa’mız için gurur vesilesi. Yıldırım’ı bir üniversite kenti kimliğine büründürecek yerleşkeler ve yeni inşaatları ile BTÜ, Bursa’mız için de önemli bir kazanç. Tüm BTÜ ailesini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
18°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:16
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16