banner38

banner31

banner41

Liseli mucitler robot yarışmasına katılacak

Bursa’yı Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi temsil edecek.

GÜNDEM 07.03.2012, 21:10 07.03.2012, 20:11
Liseli mucitler robot yarışmasına katılacak
banner40
Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Millî Eğitim Bakanlığı Robot Yarışması öncesi,  Bursa Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Lisesi öğrencileri çalışmalarını tamamladı.  13-14 Mayıs 2012 tarihlerinde Ankara’da yapılacak, 6. Robot Yarışması; Millî Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından organize ediliyor.
 
Meslek lisesi, genel lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen yarışma ile ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin geliştirilmesi, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında yapılan çalışmaların tanıtımı ve robot teknolojileri konusunda yapılan çalışmaların sergilenmesi amaçlanıyor.
 
Temalı Robot Yarışması, Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Sumo Robot Yarışması, Mini Sumo Robot Yarışması kategorilerinde düzenlenen yarışmaya; Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrenci ve öğretmenleri Bursa’yı temsilen bu yıl SUMO robot kategorisinde katılacak.
 
AKBULUT ; “ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”
 
Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ayhan Akbulut, yarışma sayesinde Türkiye'de robot teknolojileri konusunda yapılanların uluslararası boyutta sergilenmesine fırsat yaratıldığını söyledi.  Teknoloji ortakları olan LT Endüstriyel firmasına yarışma hazırlıklarına verdikleri desteklerden ötürü teşekkür eden Akbulut, “Mesleki ve teknik eğitimin tüm alanlarında teknoloji kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bizler de bir devlet okulu olarak, öğrencilerimizin vizyonuna katkı sağlayacak bu tür projeler için gerekli desteği veriyoruz. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.
Geride bırakılan yıl 5.’si düzenlenen yarışmada; temalı robot kategorisinde 14, çizgi izleyen robot kategorisinde 388, sumo robot kategorisinde 188 ve mini sumo robot kategorisinde 108 olmak üzere toplam 692 robot yarışmıştı.
 
SUMO ROBOTLAR …
 
Sumo robotlar, robotikle hobi olarak ilgilenenlerin Japon sumo güreşlerinden esinlenerek aynı güreşi robotlara yaptırmak istemeleriyle ortaya çıkmıştır. Sumo robotlar otonom hareket yeteneğine sahip, elektronik devreler içeren, birbirleriyle mücadele etmek amacıyla tasarlanan, amaçlanan hareketler için programlanmış robotlardır.  Sumo robot adı verilen robotların dohyo adli özel bir alanda ayni sumo güreşlerinde olduğu gibi birbirlerini iterek alandan çıkarmaya çalıştıkları mücadeledir.
 
 
 
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19