banner38

banner31

banner41

Karaman: TSE her zaman sanayicimizin yanındadır

TSE Bursa İl Koordinatörü M. Karaman İnegöl'de bir dizi temaslarda bulundu

GÜNDEM 10.11.2012, 11:51 10.11.2012, 11:08
Karaman: TSE her zaman sanayicimizin yanındadır
banner40

 TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman’ İnegöl’de bir dizi temaslarda bulundu. Karaman, İnegöl Mobilya Sanayicileri İşadamları Derneği (İMOS) Başkanı Mesut Baysal ve İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) Genel Sekreteri Sami Coşkun’u ziyaret etti.

TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman, mobilyanın Başkenti İnegöl’de bir takım ziyaretlerde bulundu.

Karaman İnegöl’deki ziyaretlerine İMOS Başkan Mesut Baysal ile başladı. Mesut Baysal’ı makamında ziyaret eden Karaman, TSE’nin faaliyetleri hakkında, Baysal’a kısa bir bilgi verdi.

“TSE, her zaman sanayicimizin yanındadır” diyen Mustafa Karaman, “TSE, Her zaman Türk sanayicisini, üreticisini destekler bir kurumdur. Her türlü fikir alışverişlerine açığız. TSE ile yapılan işbirlikleriyle, ülkemiz başarılı olmuştur, olmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

---MOBİLYACININ 2023 HEDEFİ---

İMOS Başkanı Mesut Baysal ise İnegöl Mobilyacılarının hedeflerinden bahsetti. Baysal, İnegöllü mobilyacılar olarak, 2023 hedefinde 10 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedef edindiklerini söyledi. Baysal, şöyle devam etti:

“İnegöl geçen sene 176 milyon dolar ihracat yapan 5 milyar lira yurtiçi ciro yapan bir ilçedir. Nüfusa oranla kişi başına yaklaşık bin 700 dolar fazla veren bir ilçe. 236 bin nüfus var. İnegöllün çok aktif dinamik bir yapısı var. Bunun altında yatan temel neden, sanayicinin koordinasyonudur. 1 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. Nasıl yapacağız bu ihracatı? 176 milyon doları nasıl 1 milyar dolara taşıyacağız? Biz ihracatta 5 kat büyüyeceğiz. Aynı şekilde yurtiçi ciromuz da artacak. Yurtiçi yüzde 50 büyürken ihracatta yüzde 500 büyümemiz gerekiyor toplamda. Bunu nasıl yaparız? Bizim bu hedefler için yeni alanlara ihtiyacımız var. İkinci bir OSB’ye ihtiyaç var. Yeni bir fuar alanına ihtiyaç var.”

Yeni OSB çalışmalarında TOKİ ile de görüştüklerini belirten Baysal, OSB’nin 680 bin metrekarelik bir alana kurulmasının planlandığını ve yaklaşık olarak 230 milyon dolarlık bir yatırım olacağını ifade etti.

---İTSO ZİYARET EDİLDİ---

Mustafa Karaman, Mesut Baysal’ın ardından İTSO Genel Sekreteri Sami Coşkun’u makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Karaman, TSE’nin İnegöl’deki faaliyetlerini arttırmasında İTSO’nun da önemli rol alabileceğinin altını çizdi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
20°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:16
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16