banner38

banner31

İstihdam seferberliğine Bursa'dan katkı

Bursa iş dünyası temsilciler, istihdam seferberliği çağrısına desteğini açıkladı.

GÜNDEM 08.02.2017, 13:18 08.02.2017, 14:22
İstihdam seferberliğine Bursa'dan katkı
banner40
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’nda yaptığı istihdam seferberliği çağrısına, Bursa iş dünyası temsilcileri de desteğini açıkladı. Ortak hareket ederek, işsizliğin önünün alınabileceği düşüncesinde birleşen Bursa iş dünyası temsilcileri, istihdam noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını da dile getirdi.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın istihdam seferberliği çağrısını olumlu ve yerinde buluyorum. Son dönemlerde hükümetin ekonomi alanında yaptığı bir takım düzenlemeler ve teşvikler sektör temsilcileri olarak bizleri son derece memnun etti. Ekonomik sıkıntılardan kurtulmak istiyorsak, devlet millet ve iş dünyası olarak birlikte hareket etmeli ve kalkınma hamlelerine devam etmeliyiz. Ekonomideki öncelikli meselelerimizden biri nitelikli işgücü eksikliğiyle birlikte katma değerli ve küresel rekabet gücü olan üretimdir. İstihdam seferberliği ile birlikte üretim ve nitelikli iş gücü seferberliğini de gerçekleştirebilirsek daha faydalı sonuçlar alabiliriz düşüncesindeyim.”

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay:

“Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısını çok yerinde buluyor ve yürekten destekliyoruz. Ancak gelişmekte olan sektörlerde hem nitelikli, hem de niteliksiz personel sıkıntısı devam ediyor. Dolayısıyla bu noktada zihinsel bir değişim ve dönüşüme de ihtiyaç var. Ülkesine güvenen ve geleceğe umutla bakan iş adamları olarak bu meseleyi milli bir görev telakki edecek ve istihdama katkı sağlayacağız. Burada birlik olmak ve birlikte hareket etmek gerekiyor. Son dönemde alınan kararların da istihdama olumlu katkı sağlayacağını, aynı zamanda iç ve dış ticareti de artıracağını düşünüyorum. Ülke olarak bir geçiş sürecindeyiz. Ama Hamdolsun ekonomimiz sağlam temellere dayanıyor. Kısa sürede bu dönemi atlatacağız. Bu noktada iş dünyası olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ:

“Cumhurbaşkanımızın TOBB’da yaptığı konuşmayla ülke genelinde başlattığı istihdam seferberliği kampanyasına, mobilya sektörü de mümkün olduğunca destek verecek ve bu noktada 200 gibi ciddi bir üyesi bulunan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği üzerine düşeni yapacaktır. Eminim ki sektör temsilcilerimiz bir yandan rekabetçi ortamda ülke ihracatına önemli katkılar sağlarken, diğer yandan da son zamanlarda artış trendinde olan istihdam konusuna da derman olacak hamleleri yapacaktır.”

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses:

İşyerlerimizin tam kapasitede çalışması için gayretlerimiz var. Dolayısıyla yapabildiğimiz kadarıyla da yeni çalışan istihdamına destek vereceğiz. Bu noktada çeşitli teşvikler olduğunu da biliyoruz. Her firma bir ilave yapsa, sonuçta büyük bir netice çıkar. Umarım bu seferberlik, ülkedeki işsizlik sorununa bir merhem olacaktır.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29