banner38

banner31

banner41

İnegöl kabına sığmıyor

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yaptığı görüşmelerde kendilerine Bursa ve İnegöl adına önemli talepler iletti.

GÜNDEM 13.02.2021, 15:46
İnegöl kabına sığmıyor
banner40

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel bölgesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İnegöllü olması sebebiyle de ilçenin sorunlarıyla yakından ilgilenen Vekil Gürel, İnegöl’ü kabına sığmayan bir kent olarak tanımlarken, kentin markasını daha da değerli kılacak Millet Bahçesi, Fuar Alanı, üniversite, güçlendirilmiş ve kapasitesi arttırılmış bir OSB gibi projeler üzerinde yoğun mesai harcıyor.

Bursa ve ülke ekonomisine ciddi katkıları olan İnegöl’ün kapasitesinin daha yüksek olduğunu bu anlamda gelecekte kapasitesinin hakkını tam anlamıyla veren bir ilçe hayal ettiğini ifade eden Vekil Gürel, “Geleceğe yönelik öncelikle yaptığımız ihtiyaç analizleri sonucu ortaya çıkan önceliklerimiz var. Yaşanabilir bir kent, sorunsuz ve sürdürülebilir bir ekonomi işleyişi, ihracat ve üretimin daha da arttığı bir sistem ve tabi istihdam odaklı büyüme. Bunlarla birlikte İnegöl markasını değerli kılacak yeni projeler için de önemli görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Sayın Belediye Başkanımız ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, İnegöl’deki en önemli çözüm ortaklarımız. Mevzu bahis İnegöl olduğu zaman hem güçlü bir birliktelik hem de topyekûn bir seferberlik ruhu ile hareket ediyoruz. İlçe için hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile görüşmeler yaptık. İnşallah ilerleyen zamanda ilçemize müjdeler veririz. Allah’ın izniyle bu kabına sığmayan kentte bizim de kabımızda durmaya niyetimiz yok” dedi.

MOBİLYA VE OTOMOTİVE DAİR TALEPLER…

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’la 2020 yılının son zamanlarında bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Vekil Gürel, görüşme detaylarına dair ise şunları söyledi: “İstihdam dostu olan mobilya ve mobilya yan sanayi sektörlerimiz ayrıca yapılan ihracatla ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Bakanımız Lütfi Elvan’a KDV’nin bu sektörde kalıcı olarak yüzde 8’e indirilmesi talebinde bulundum. Ayrıca bu görüşmede özellikle İnegöl için mobilya sektöründe, Bursa için de otomotiv sektöründe 6. bölge teşviklerinden yararlandırılması hususunda ricada bulundum. Bu talebe ek olarak Makine parkurları, menkul değerler ve markaların bankalar nezdinde gayrimenkul ve teminat mektubu gibi ipotek sayılabilmesi adına varlıkların menkulleştirilmesi için değerlendirme kurulu oluşturularak çalışma yapılması, iş dünyasının matrah artırımına yönelik talepleri ve İnegöl Üniversitesine bina ödeneği çıkarılması gibi talepleri de ilettim. Her şeyin Bursa ve İnegöl için yeni dönemde daha iyi olacağına yürekten inanıyorum.”

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17