banner38

banner31

banner41

İlk Osb'de Ali Uğur yeniden başkan

Bursa TSO OSB'deki sanayiciler Ali Uğur ile devam dedi.

GÜNDEM 10.10.2012, 13:48 10.10.2012, 13:04
İlk Osb'de Ali Uğur yeniden başkan
banner40

Bursa TSO Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. BOSİAD Başkanı Mustafa Barutçuoğlu’nun divan başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurul’da Ali Uğur ve ekibi Bursa TSO Organize Sanayi Bölgesi yönetimine yeniden seçildi.

 

Genel Kurulun açılışında konuşan ve divan başkanlığını yapan BOSİAD Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, “Bugün düğün günümüz, Bölgemizi bundan sonra OSB’de faaliyet gösteren sanayiciler yönetecektir” dedi.

 

Bursa OSB’nin ilk genel kurul toplantısında faaliyetler hakkında ilklere imza atan Bursa’mız, hemen hemen her konuda öncü ve örnek olmuş, olmaya da devam etmektedir. Bunlardan birisi de ülkemizin planlı sanayileşmesinde önemli bir yer teşkil eden Organize Sanayi Bölgemizdir” şeklinde konuştu.

 

Ali Uğur, 1960’ların hemen başında kurulan ve Türkiye’nin ilk OSB’si olan Bursa TSO OSB’de faaliyetlerini sürdüren firmaların Bursa’nın veya bölgenin değil Türkiye’nin ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

 

Bölge’de toplam 240 işletmenin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Uğur, 38 bin çalışanın doğrudan istihdam edildiğini bu bölgeden yapılan ihracatın rakamsal değerinin 5 milyar dolar olduğunu belirtti.

 

Bugüne kadarki yönetimler tarafından birçok yatırıma imza atıldığının altını çizen Uğur şunları söyledi:

 

Geçmişten günümüze kadar devam eden yatırımlar ve hizmetlere bir yenisini daha eklemek üzereyiz. Yeni tesisimiz, bölgemizdeki sanayicilerimize ve işadamlarımıza, fabrika yöneticilerimize, odamız meclis üyelerine, sosyal anlamda faydalanabilecekleri ve daha çok kaynaşmanın yaşanmasına, birlik ve beraberliğin daha üst noktalara çıkmasına imkân sağlayacaktır. Tesisimizde ayrıca bölgemizdeki firmalarımızın faydalanacakları hizmet birimleri de bulunacaktır.“

 

Son günlerde gazetelerde çıkan haberlerin de doğruyu yansıtmadığının altını çizen Bursa TSO OSB Başkanı Ali Uğur, “Yeri gelmişken bir konuya da açıklık getirmek istiyorum. Son günlerde bir gazetede bölgemizle ilgili birkaç yazı yer aldı. Biz esasen Genel Kurula karşı sorumlu olduğumuz için burada sizlere açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Konuyla ilgili bir incelemede bazı OSB’lerin daha az personelle benzer işleri yaptığını tespit ettik. Bu şartlarda elbette bir takım düzenlemeler yapmamız gerekti. Göreve geldiğimizden bu yana çalışan sayımızın 213’den 184’e düşmesi sonucu, hizmetlerde herhangi bir aksamaya mahal vermeden personel giderlerinde 1 milyon TL tasarruf ettik. Sonuç itibariyle her açıdan önceliğimiz hep bölgemiz ve siz bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımız olmak kaydıyla, hep en iyisini hedefledik. Bu düşünce ve yaklaşımla da görevimize devam ediyoruz” diye konuştu.

 

KURULLARIN ASİL VE YEDEK ÜYELERİ

 

Tek listeyle gidilen Genel Kurul’daki seçimlerde 2 yıl süreyle görev yapacak Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Ali Uğur, Hüseyin Durmaz, Cemal Tuna, Baran Çelik, Yavuz Yiğit, yedek üyeliklerine Abdullah Bayrak, İhsan İpeker, Tayfur Coşkunözer, Abdullah Burkay, Nihat Akınoğlu, Denetim Kurulu asil üyeliklerine Ahmet Özenalp, İlker Oral, yedek üyeliklerine Hasan Candan, Hilmi Gülcemal, OSBÜK Delegeliği asil üyeliklerine Hüseyin Durmaz, Mustafa Barutçuoğlu ve Ahmet Parseker ile yedek üyeliklerine de Ali Yükselen, Hasan Kumru, Derviş Adıgüzel seçildiler.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17