banner38

banner31

banner41

HOSAB’dan Akçalar gelişim bölgesine yatırım atağı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 23 Temmuz 2019 tarihli yazısı ile Akçalar Organize Sanayi Bölgesi’nin Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi içine dahil olmasına ‘olur’ verdi.

GÜNDEM 24.09.2020, 00:11
HOSAB’dan Akçalar gelişim bölgesine yatırım atağı
banner40

Bu süreçten sonra HOSAB’ın Akçalar Gelişim Bölgesi adını verdiği ve 60’ın üzerinde sanayi parselinin bulunduğu alanda alt yapı çalışmaları planlandı. Sanayiciler ile yapılan toplantılarda eksikler belirlendi ve öncelik sırasına göre projelendirmeler yapılıp yatırım planı oluşturuldu. Bu çerçevede de yatırımlara 2020 yılının ikinci yarısından itibaren başlandı.

ENTEGRASYON SAĞLANIYOR VE TÜM ALT YAPI YENİLENİYOR

HOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun, Akçalar Gelişim Bölgesi’nin de HOSAB diğer bölgelerindeki standartlara ulaşması için yoğun bir projelendirme dönemi geçirdiklerini söyledi. Korun, ‘’HOSAB Akçalar Gelişim Bölgemizde ayrı bir bütçelendirme çerçevesinde yatırımların finansmanını oradaki katılımcılarımız sağlıyor. Aynı standarda gelene kadar böyle devam edecek. Dolayısıyla biz şu anda su, atık su, doğalgaz gibi alt yapıların birbiriyle entegrasyonunun sağlanması, ayrıca Akçalar Gelişim Bölgemizdeki tüm alt yapının yenilenmesi için gerekli ihaleleri yapmış durumdayız. Altyapı çalışmalarımızı etaplar halinde gerçekleştiriyoruz. İlk etabın sözleşmesini 26 Haziran 2020 tarihinde yaptık’’ dedi.

SIRASIYLA SU, ATIK SU, DOĞALGAZ, ELEKTRİK VE ULAŞIM YATIRIMLARI YAPILIYOR

İlk etap çalışmalarının yaklaşık 6 ay süreceğini vurgulayan HOSAB Başkanı Korun, Akçalar Gelişim Bölgesindeki yatırım planlarını şöyle sıraladı; “Birinci etap yatırımımızda, atık su ve yağmur suyu hatları ile 1.kalite su ve 2.kalite su şebekesi imalatlarını hali hazırda yapıyoruz. Bu yatırımımızın tamamlanmasının ardından doğalgaz çalışmalarına başlayacağız. Doğalgazı tamamlar tamamlamaz da elektrik yer altı dağıtım şebekemize entegrasyon için elektrik şebekesi ve cadde aydınlatma çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Daha sonra bordür, asfaltlama ve peyzaj düzenlemeleri yapılacak.”

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:49
Öğle 13:14
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:49