banner38

banner31

banner41

Fırsat treni yolda

Yabancı fonlar finansal yapısı iyi olan firmalar alıyor.

GÜNDEM 30.04.2012, 23:25 30.04.2012, 22:26
Fırsat treni yolda
banner40

 Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ve ABT-INVEST Yatırım ve Yönetim Danışmanlığı tarafından “Finansal Rating Yönetimi ve Ticari Alacaklar Sigortası” konulu bir seminer düzenlendi. DOSABSİAD Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, ABT-INVEST Eğitmen ve Danışmanı Erdinç Kutal, Eğitmen Burçin Tunca ve EulerHermes Sigorta Yöneticisi Gürcan Fidan konuşmacı olarak yer aldı. Seminere, DOSAB’da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firma sahipleri, yöneticileri ve çalışanları katıldı.

 
Seminerin açılışında konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş, “İşletmelerimizde karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri mali sıkıntılardır. Bu sıkıntıları aşabilmek için sizlerle birlikte eğitim seminerleri düzenliyoruz. Birlikteliği sağlayan tüm konuşmacılara ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
 
ABT-İNVEST Eğitmen ve Danışmanı Erdinç Kutal, rating yönetimi ve kredi tahsis danışmanlığı, proje yönetimi ve iletişim stratejisi gibi alanlarda hizmet verdiklerini söyledi. Kutal, “Bir işin yapılabilmesi için risklerin belirlenerek işin çok iyi yapılandırılması gerekiyor. Buna da rating diyoruz. Önümüzdeki dönemlerde her sektörde yatırımlar büyük ölçüde artacaktır. Yeni bir ekonomik çevre oluşacak. Ratingi iyi yönetmek gerekli” diye konuştu.
 
FIRSAT TRENİ YOLDA
 
Finansal ratingler hakkında bilgi veren Eğitmen Burçin Tunca ise “Günümüzde yabancı fonlar, yeni bankalar ve yabancı stratejik yatırımlar iyi finansal yapısı olan firmalara geliyor. Bu bir fırsat trenidir. Fırsatları en iyi şekilde değerlendirmelisiniz” dedi.
 
Tunca sözlerine şöyle devam etti:
 
“Finansal ratinginiz iyiyse istasyondasınızdır ve fırsatları kaçırmamalısınız. Rating riskin ölçüm şeklidir. Ratingi etkileyen risklerde var. Yönetim, piyasadaki değişimler ve rekabet, ticari ve finansal riskler ratingi olumsuz etkileyen faktörlerdir. Eğer riskleriniz varsa firmalarda şeffaf bir yönetim uygulanmalı. Riskler teknolojide ise Ar-Ge’ye yatırım yapılmalı.”
 
EulerHermes Sigorta Yöneticisi Gürcan Fidan’da kredi sigortaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Fidan, “Bizim birinci hedefimiz riski önlemektir. Kredi sigortası, alıcıların finansal ve mali durumları hakkında devamlı ve güncel bilgi edinilmesine olanak tanır. Bu aynı zamanda yeni pazarlarda güvenle ticaret yapılmasını sağlar” dedi.
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:49
Öğle 13:14
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:49