banner38

banner31

banner41

EXİMBANK'ın Bursa şubesine DOSABSİAD'tan destek...

EXİMBANK'ın Bursa'ya şube açması için çalışan milletvekili Şahin'e DOSABSİAD'tan destek...

GÜNDEM 02.11.2012, 17:39 02.11.2012, 16:43
EXİMBANK'ın Bursa şubesine DOSABSİAD'tan destek...
banner40

 AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin’in Bursa’ya Eximbank Şubesi açılması konusundaki girişimlerine Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ve Bursa OSB SİAD’ları Platformu Başkanı Selim Yedikardeş’ten destek geldi. Yedikardeş, “Kısa adı Türk Eximbank olan Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ’nin Bursa’da şube açması Bursalı ihracatçıların işini daha da kolaylaştıracaktır. Eximbank Bursa şubenin bir an önce açılması konusunda üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

 

Bursa’nın önemli bir sanayi üretim merkezi olmasının yası sıra ihracat açısından da ülkemizdeki öncü kent durumunda bulunduğunu hatırlatan DOSABSİAD ve Bursa OSB SİAD’ları Platformu Başkanı Selim Yedikardeş, “AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin’in BTSO ve UİB’in de desteğiyle Eximbank’ın Bursa’da şube açması hususundaki girişimlerini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yedikardeş, Türk Eximbank’ın, ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının arttırılması, girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence sağlanması, yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat veya döviz kazandırma maksadına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesi amacıyla çalışmalar yaptığını söyledi.

 

BURSA’NIN İHRACATINA OLUMLU YANSIR

 

DOSABSİAD ve Bursa OSB SİAD’ları Platformu Başkanı Selim Yedikardeş, “Türk Eximbank’ın Bursa’daki irtibat ofisi aracılığıyla sürdürmekte olduğu çalışmaları şube olarak devam ettirmesi Bursalı ihracatçıların mal ve hizmet ihracatını, sevk öncesi ve sonrası aşamalarında kısa, orta ve uzun vadeli alıcı veya satıcı kredileri ve diğer krediler ile finanse edilmesini sağlayacaktır” dedi.

 

Konunun Bursa basınına da yansıdığını ifade eden Yedikardeş, “AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin’in ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan nezdinde yaptığı girişimlerin olumlu sonuç vereceğine inanıyoruz. Eximbank Şubesi, Bursalı ihracatçıların işlerini kolaylaştıracak, mal ve hizmet ihracatını, sevk öncesi ve sonrası aşamalarında kısa, orta ve uzun vadeli alıcı veya satıcı kredileri ve diğer kredilerden daha çok faydalanıp finansman imkânlarını artıracaktır. Ayrıca, ihracatçıların ticari ve siyasi riskler nedeniyle ortaya çıkabilecek zararlarını teminat altına almaları da sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52