banner38

banner31

banner41

Enerji Verimliliğinde 'BTSO EVM' Farkı

Test ve analiz için EVM’yi tercih eden firmalara KOSGEB desteği fırsatı...

GÜNDEM 28.01.2019, 13:24 22.02.2020, 01:00
Enerji Verimliliğinde 'BTSO EVM' Farkı
banner40

 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından BEBKA destekleriyle hizmete açılan Enerji Verimliliği Merkezi (EVM), iş dünyasına fırsatlar sunmaya devam ediyor. Etüt, eğitim, ölçüm, danışmanlık ve enerji yönetim sistemi hizmeti veren BTSO EVM’nin akredite laboratuvarlarından test ve analiz yaptıran firmalar, KOSGEB’in 30.000 TL’ye kadar sunduğu desteklerden faydalanabiliyor.

 

BTSO tarafından iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda hayata geçirilen EVM, endüstriyel işletmelerin faaliyetlerini kalite ve verimlilikten ödün vermeden, düşük enerji tüketimiyle gerçekleştirmelerini sağlıyor. BTSO MESYEB bünyesinde faaliyet gösteren merkez, verdiği hizmetlerle firmalar arasında bilinci artırırken, ülkenin enerji potansiyelinin daha verimli kullanılmasına da destek oluyor.

 

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, insan hayatının vazgeçilmez unsurlarından olan enerjiye talebin her yıl hızla arttığını; enerji tasarrufu konusunun kritik önem taşıdığını ifade etti. Türkiye’nin büyüme performansına bağlı olarak son 10 yılda Çin ile birlikte enerji talebinin en fazla arttığı iki ülkeden birisi olduğunu dile getiren Karakök, TÜRKAK tarafından akredite edilen Türkiye’nin ilk ve tek ‘Enerji Ölçüm Laboratuvarı’na sahip olan BTSO EVM’nin son 3 yılda önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi.

 

100’E YAKIN FİRMADA ÖLÇÜM

Betticket 34, 34); text-align: justify; font-size: 12pt; font-family: " times="">BTSO’nun Yeşil Büyüme Projesi kapsamında hayata geçen EVM’nin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Karakök, merkez bünyesinde istihdam edilen uzmanların firmaların enerji verimliliğini en üst seviyeye taşımak amacıyla ön etüt, detaylı etüt ve ölçüm çalışmalarını yaptığını söyledi. EVM’nin 100’e yakın firmada enerji verimliliği ölçümü; 20’nin üzerinde ise enerji etüt ve eğitimi gerçekleştirdiğini kaydeden Karakök, “Merkezimiz tarafından hazırlanan raporlar, Türk Akreditasyon Kurumu’nun karşılıklı tanınabilirlik imzaladığı tüm ülkelerde geçerlidir. EVM olarak enerji verimliliği noktasında iş dünyasına yönelik çalışmalarımıza 2019 yılında da devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

KOSGEB DESTEĞİ FIRSATI

Ramazan Karakök, BTSO EVM’nin enerji verimliliği ölçümlerinde TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standartlarından akredite edilen ilk ve tek laboratuvar olduğunu vurguladı. Merkezin firmalara önemli avantajlar sunduğunu kaydeden Karakök, “KOSGEB, akredite laboratuvarların yapmış olduğu test ve analizler için işletmelere üst limiti 30 bin TL olmak üzere destek sunuyor. KOBİ kapsamındaki işletmeler için BTSO EVM’den yaptıracakları enerji verimliliği ölçümlerinin yüzde 60’ı KOSGEB tarafından iade ediliyor. Odamızın vizyonuyla hayata geçen merkezimiz iş dünyası temsilcilerine önemli avantajlar sunmaya devam edecek” dedi.

 

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

BTSO EVM Yöneticisi Canpolat Çakal da DOSAB’ta hizmet veren EVM’nin 500 metrekarelik alan üzerinde faaliyet gösterdiğini kaydetti. Merkez bünyesinde soğutma, fırın&chiller, buhar, basınçlı hava, pompa ve aydınlatma ünitelerinin yer aldığını söyleyen Çakal, merkezin Bursa’da dışındaki şehirlerde de hizmet verdiğini belirtti. Canpolat Çakal, “2016-2018 yılları arasında şehir dışındaki 15 firmada enerji verimliliği ölçümleri ve danışmanlığı hizmeti verdik” ifadelerini kullandı. Canpolat Çakal, iş dünyasında enerji verimliliği noktasında farkındalık oluşturmak için 2019 yılında yalın üretim teknikleri, temiz üretim teknolojileri ve ısı yalıtım yöntemleri alanlarında konferans düzenlemeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
23°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50