banner38

banner31

banner41

DOSAB'dan Teşvik Paketi'ne destek

Kahraman : 2023 hedefleri için önemli bir işlev üstlenecek.

GÜNDEM 22.04.2012, 22:48 22.04.2012, 21:49
DOSAB'dan Teşvik Paketi'ne destek
banner40

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı teşvik paketine iş dünyasından olumlu tepkiler gelmeye devam ediyor. 



Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Ferudun Kahraman, Yeni Teşvik Paketini genel olarak olumlu bulduklarını belirterek, Türkiye’nin 2023 hedefleri ve kalkınması için önemli bir işlev üstleneceğini söyledi. 



Kahraman, “Bir organize sanayi bölgesi başkanı olarak, OSB’lere yatırımın teşvik edilmesini son derece olumlu ve önemli buluyorum” dedi.



Kahraman şu değerlendirmeyi yaptı; “Bildiğiniz gibi organize sanayi bölgeleri, ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam merkezleridir. Bu bölgeler aynı zamanda sanayinin disipline edilmesi, kentleşme ve çevre sorunlarının çözümü, enerji temini, her türlü alt yapı gibi konularda sanayimiz için rekabet edebilir şartlar oluşturmakta, sanayici kendi ihtiyaçları doğrultusunda yönetimini kendi yapmaktadır. 2023 hedeflerine ulaşmamızda, kalkınma ve refahın artmasında öncü rol oynayan reel sektörün kümelendiği bölgeler OSB’lerdir. Bizler öteden beri sanayi yatırımlarının OSB’ler içine yapılması gerektiğini savunuyoruz. Başbakanımızın açıkladığı teşvik paketinde, OSB’lere yatırım yapan sanayicilerimizin 10-12 yıl gibi süreler zarfında bir alt bölge teşviklerinden yararlanacak olmaları memnuniyet vericidir. Böylece OSB’ler içine yatırım özendirilmiş olacaktır."



Bursa’da halen 13 organize sanayi bölgesi bulunduğunu anlatan Kahraman, 'ıslah OSB' düzenlemesi ile bu sayının 20’ye ulaşmasının beklendiğine dikkat çekti. Yeni teşvik paketiyle bu bölgelerdeki boş sanayi parsellerinin de daha kısa sürede dolarak üretim başlayacağını dile getiren Kahraman, "OSB’lerimizin dolması,üretim, ihracat, istihdam ve gelişme demektir. Aynı zamanda oradaki sanayiciye OSB müdürlükleri; daha ucuz enerji, daha uygun bir alt yapı ve çevreye duyarlı üretim imkanı sağlayacaktır. Sanayinin birliğinden daha güç doğacaktır.”



DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, genel ve bölgesel teşvikler, büyük ölçekli ve stratejik yatırımların teşviki gibi dört ana bileşenden oluşan, yeni unsurlar barındıran teşvik paketini de olumlu bulduklarını söyledi.
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
13°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17