banner38

banner31

banner41

Bursa’da pandemi sonrası ilk fuar açıldı

Pandemi arasından sonra Türkiye’deki ilk güzellik fuarı olan, aynı zamanda Bursa’da da ilk fuar olma özelliği taşıyan BUCOS 2. Kozmetik ve Güzellik Fuarı, kapılarını açtı.

GÜNDEM 05.09.2020, 22:29 13.09.2020, 22:33
Bursa’da pandemi sonrası ilk fuar açıldı
banner40

İlki 2018 yılında gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören fuar, ikinci kez sektör profesyonellerini Bursa’da buluşturuyor. Pandemi kurallarına uygun olarak açılan fuara, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, BESOB Başkanı Arif Tak, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyon Başkanvekili Mustafa Ocak, Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) Başkanı Gülin Çiftçi, Bursa Kuaförler Oda Başkanı Saliha Geçici başta olmak üzere sektör temsilcileri katıldı.

Pandemi arasından sonra Türkiye’deki ilk güzellik fuarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, fuarları özlediklerini ifade etti. Eker, “Fuara Türkiye’nin 6 farklı bölgesinden ve 12 farklı ilinden 46 firma katılıyor. Bu rakamlar, Bursa’ya duyulan güvenin bir yansımasıdır. Fuarda ilk kez HİBRİT fuar uygulamasını hayata geçiriyoruz. Böylelikle reel fuar devam ederken sanal ortamda da alıcı ve satıcılar iletişim kurabilecekler. Artık hayatımızın bir parçası olan ateş ölçer, dezenfektan ve sosyal mesafe uyarıları dâhil gerekli tüm önlemleri aldık. Tüm sektör profesyonelleri ve ilgi duyan halkımızı fuara bekliyoruz” diye konuştu.

“SAĞLIK VE EKONOMİ ARASINDAKİ DENGEYİ BULMALIYIZ”

Sağlık ile ekonomi arasında dengeyi bulmak gerektiğini belirten Eker, “Kozmetik, insanlık tarihinde bu yana süre gelen bir sektör. Dünyada 360 milyar Euro’luk bir cirosu var. Türkiye’de de 68 bin tane işletme var. Bu çok önemli sektör, maalesef pandemiden çok etkilendi. Bu yıl fuarların yapılamamasındasın dolayı 148 milyar Euro’luk bir kayıp var. Tabi sağlığımız çok önemli. Bir yandan da hayat devam ediyor. Dolayısı ile sağlıkta önemli ekonomi de çok önemli. Bu 2’si arasında dengeyi bulmamız lazım. Covid-19’un ne zaman biteceği belli değil. Bununla yaşamaya alışmalıyız. Devletimizin belirlediği kurallara harfiyen uymalıyız, buna uyarak hayatımıza devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“HAYAT DURMASIN İSTİYORSAK HER ŞEY ELİMİZDE”

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise şunları söyledi: “Bursa’mız adına kenetlendik ve her geçen gün daha fazla kongre ve fuarı şehrimizde yapıyoruz. Pandemi süreci tüm dünyayı etkiledi. Ancak bizler hayatın durmasını istemiyorsak her şey elimizde. Maske, mesafe ve hijyen konusunda gösterdiğimiz titizlik hayatın durmasına engel olacaktır. İnanıyoruz ki hep beraber bunun üstesinden geleceğiz. Dünyanın birçok bölgesinden estetik operasyonlarını yaptırmak isteyen kişiler ülkemize gelmekte. Bu sektörde oldukça iyi durumdayız. Umarım daha iyilerini hep beraber gerçekleştiririz.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin de “Kozmotoloji, hepimizin ilk olarak bildiği güzellik ürünleri olarak algılansa da insanların görünüm bozukluklarının giderilmesinde ve onların fiziksel ve ruhsal olarak tedavilerinde çok ciddi bir yer tutmaktadır. Kozmetik, apayrı bir daldır. İnsanlık tarihinin başlangıcından beri -ki arkeolojik buluşlarda da süs ürünlerinin çokça bulunduğunu biliyoruz- olan bir sektördür. Böyle güzel bir fuarı bu dönemde yapanlara ve tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN TEŞEKKÜR VE UYARI

BESOB Başkanı Arif Tak ise, “Böyle bir dönemde böyle bir fuar yapabilmek için cesaret lazım. Demek ki fuarı düzenleyen firmalarımız ve katılımcı firmalarımızda önemli bir cesaret var. Herkesin derdi, sektörünü büyütmek, mesleklerini yüceltmek, sıkıntıları ortadan kaldırmak. Bu hedefler doğrultusunda çalışan herkesi takdir ve tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyon Başkanvekili Mustafa Ocak da, “Böyle bir dönemde fuarı düzenleyenlere ve fuara katılanlara çok teşekkür ediyorum. Bu katılım bizleri şevklendirdi. Bundan sonraki süreçte daha güzel fuarlar olacağına inanıyorum. Sektör temsilcilerimize ve herkese tüm kurallara uymalarını rica ediyorum” dedi.

Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) Başkanı Gülin Çiftçi, “Sektör çok hızlı büyüyor. Türkiye’de dünyadaki büyümenin 2 kat üstünde büyüyor. Dolayısıyla ihtiyaçlar da oluşuyor. En önemli ihtiyaç nitelikli personel istihdamı. Fuar inanılmaz bir emekle gerçekleştirildi. Özellikle böyle bir dönemde bu fuarda sektörümüz için burada olmaktan çok mutluyum” dedi. Bursa Kuaförler Oda Başkanı Saliha Geçici de, sektöre katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

TÜM SEKTÖR FUARDA

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle fuar resmen açılmış oldu. kozmetik, makyaj, dermokozmetik, saç bakım ürünleri, el ayak ve tırnak bakım firmaları, parfüm firmaları, estetik ve güzellik merkezleri, güzellik akademileri ve medikal cihaz firmalarının katıldığı fuarda 4 gün boyunca etkinlik alanında sektörle ilgili eğitimler, workshoplar ve sahne etkinlikleri de düzenlenecek. BUCOS 2. Kozmetik ve Güzellik Fuarı, 6 Eylül Pazar akşamına kadar açık kalacak.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50