banner38

banner31

Bu kolonya üreticileri alkışlanır

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Koronavirüs (COVID-19) salgın riski ile mücadele sürecinde vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin karşılanabilmesi için özel sektörle iş birliği ve koordinasyonunu sürdürüyor.

GÜNDEM 21.03.2020, 20:34
Bu kolonya üreticileri alkışlanır
banner40

Koronavirüs ile mücadele kapsamında etil alkol, kolonya ve dezenfektan üreticileriyle gerçekleştirilen toplantı sonrası, bazı kolonya üreticileri fabrika ve perakende satış fiyatlarını artırmayacaklarını taahhüt etti.



ARZ GÜVENLİĞİ SAĞLANDI

Kolonya ve dezenfektan üretiminin ham maddesi etil alkolün üreticilere arz edilebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı; Ticaret Bakanlığı; ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile koordinasyon halinde, 13 Mart 2020 tarihinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) benzine etil alkol karıştırılması zorunluluğunun askıya alınması talep edilmişti. EPDK, aynı gün tarihli toplantısında bu yönde karar aldı. Böylece kolonya ve dezenfektan üretiminde arz güvenliği önemli ölçüde sağlandı.



MİLLİ DURUŞ

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu süreçte, etil alkol üreticisi olan Konya Şeker, Türk Şeker, Tezkim ve Tarkim firmalarının arz talep dengesizliği dolayısıyla oluşan fiyat artışlarının önüne geçme konusunda milli bir duruş sergileyerek irade gösterdiği belirtildi. Günlük üretimleri toplam 335 bin litre olan bu firmaların, piyasada oluşan yüksek fiyatlarda indirime gittiği kaydedilerek, “Bu firmalarımız, ulusal ve bölgesel ölçekte çalışan kolonya ve dezenfektan üreticilerimizin tümüne en üst düzeyde gayret göstererek ürün tedarik etmektedirler” denildi.



DUYARLILIK VE DAYANIŞMA

Bunun yanında kolonya üreticilerinden de Deva Holding (Boğaziçi Kolonyaları), Eczacıbaşı (Selin Kolonyaları), Eyüp Sabri Tuncer, Evyap (Duru Kolonyaları), Eser, Marmara Kolonyaları-Senso Kozmetik, Pereja, Rebul firmalarının, salgın öncesi dönemde uyguladıkları fabrika ve ulusal zincir perakende satış fiyatlarını artırmayacaklarını taahhüt ettiği bildirildi.



ULUSAL MÜCADELE

Açıklamada, şunlar kaydedildi: Diğer kolonya ve dezenfektan üreticilerimizin de aynı duyarlılık ve dayanışmayı göstereceklerini biliyoruz. COVID-19 salgın riskine karşı başta sağlık emekçilerimiz olmak üzere tüm kurumlarımızın olağanüstü çabaları ve milletimizin katkılarıyla ulusal bir mücadele yürüttüğümüz bu dönemde, fırsatçılık yapanların da Ticaret Bakanlığı’na şikayet edilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. COVID-19 salgın riski ile mücadelede halkımızın sağlığı için katkı sunan tüm üreticilerimize teşekkür ederiz.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
19°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26