banner38

banner31

banner41

BTÜ – BTSO OSB işbirliği

Üniversite – sanayi işbirliğinde somut adımlar atılacak.

GÜNDEM 02.07.2012, 22:29 02.07.2012, 21:30
BTÜ – BTSO OSB işbirliği
banner40
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (BTSO OSB) yönetim kurulunu ağırladı. Üniversite-sanayi buluşmasında sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
 
Bursa teknoloji üretmelidir
 
Araştırma Üniversitesi olma hedefinde hızla ilerleyen BTÜ, Bursa’nın sanayicileriyle bir araya geldi. Sanayicinin sorunlarını dinleyen BTÜ Rektörü Ali Sürmen, Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olma hedefi ile yola çıkan BTÜ’nün endüstri sektörünün içinde olması gerektiğini söyledi. Sürmen, “Biz araştırma yapmak için endüstriyle iç içe olmayız.  Bursa sanayide Türkiye’nin üretim üssü konumundadır. Tekstil ve otomotiv alanında enstitüler kurmayı hedefliyoruz” dedi
 
Rektör Ali Sürmen, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında olmayı amaçlayan Türkiye’de AR-GE çalışmalarının hızlandırılması ve teknoloji üretilmesi gerekliliğinin üzerine vurgu yaptı. Bursa’nın kendi otomobilini kendisinin üretebilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Sürmen, gelişmek için Bursa’nın AR—GE çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğini savundu.
 
Sanayicinin sorunları araştırılmalı
 
BTSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur ise “BTÜ’nin misyonu, hem sanayici hem de üniversitenin gelişmesinde katkı sağlayacak doğru bir misyondur. Sanayici AR-GE çalışmalarına ağırlık vermeli, yerli marka üretmelidir. Sanayici nitelikli iş gücü konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Ancak bu noktada sanayicinin sorunları kapsamlı olarak araştırılmalı, Türkiye’nin üretim üssü konumundaki Bursa’nın daha da gelişmesi için çalışılmalıdır” şeklinde konuştu.
 
Ülkelerin kalkınması ve gelişmesi için araştırmacı ve nitelikli insanların önemli rol oynadığını ifade eden Ali Uğur, üniversitenin Bursa’nın doğusunda kurulmasının fayda sağlamasını umduğunu söyledi.
  
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
24°
açık
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52