banner38

banner31

banner41

BEBKA'dan iki yeni destek

2012’de 1.3 milyon TL destek sağlanacak.

GÜNDEM 03.05.2012, 22:12 03.05.2012, 22:07
BEBKA'dan iki yeni destek
banner40

 Kısa adı BEBKA olan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınma için önem arz eden, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak çalışmalar için kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı olmak üzere 2012 yılı için toplam 1.3 milyon TL bütçeli iki yeni destek programı açtı.

 
BEBKA’dan yapılan açıklamaya göre, kurum/kuruluşların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanacağı uzman/danışman desteği sağlamaya yönelik olarak açılan toplam 600 bin TL bütçeli Teknik Destek Programında, kurum ve kuruluşların kapasitelerinin artırılması amacıyla uluslararası pazarlama ve tanıtım, dış ticaret, mesleki ve teknik eğitim ve danışmanlık, proje yönetimi, Ar-Ge ve yenilikçilik, verimlilik, markalaşma, afet ve acil durum yönetimi, fizibilite ve stratejik planlama çalışmaları, eğitim hizmetlerinin ve kalitesinin artırılması, kırsal kalkınmayı destekleme ve geliştirme öncelikli konular olarak belirlendi.
 
Teknik Destek programında proje başına 15 bin TL’ye kadar destek sağlanacağı, ancak başvuru sahibine doğrudan bir ödeme yapılmayıp, talep edilen teknik desteğin ajans tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanacağı belirtildi.
 
BEBKA’nın 2012 yılı için açtığı Doğrudan Faaliyet Desteği Programında ise, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlanması amaçlanıyor.
 
BEBKA’nın 700 bin TL bütçeli 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programında, sağlık/termal, kültür ve kongre turizmi konuları, deprem ve diğer kentsel risklerin ve etkilerinin tespiti, Ar-Ge ve inovasyon kapasitesi, ulaşım ve lojistik stratejisi ile genel olarak Bölgede büyük ölçekli yatırım kararlarına katkı sağlayacak asgari 25 bin TL ve azami 75 bin TL tutarlı stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları öncelikli konular olarak belirlendi.
 
Her iki programa da Yerel Yönetimler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Birlikler ve Kooperatifler başvurabilecek.
 
Konuyla ilgili BEBKA’dan yapılan açıklamada, Teknik Destek Programının 2012 yılı boyunca açık kalacağı ve başvuruların Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos, Eylül- Ekim ve Kasım- Aralık aylarını kapsayan ikişer aylık dönemler halinde değerlendirileceği, Doğrudan Faaliyet Desteği Programının ise 30 Kasım 2012 tarihine kadar açık kalacağı, bu programa başvuru geldikçe değerlendirme yapılacağı belirtildi. Programlara ayrılan bütçenin faaliyet yılı bitmeden tükenmesi durumunda programların bu tarihlerden önce sona erebileceği vurgulandı. Programların başvuru rehberlerine ve daha ayrıntılı bilgiye www.bebka.org.tr adresinden ulaşılabilir.
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
14°
parçalı az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17