banner38

banner31

banner41

AB kaynaklı projeleri yerinde incelediler

Girişimci adayları AB IPA destekleriyle kurulan projeleri inceledi

GÜNDEM 19.01.2019, 10:17 19.01.2019, 11:18
AB kaynaklı projeleri yerinde incelediler
banner40
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ ile ülke ekonomisine kazandırdığı yeni girişimcilere mentörlük desteği de veriyor. BTSO’nun eğitimlerinden faydalanan kursiyerler, Bursa AB Bilgi Merkezi’nin gerçekleştirmiş olduğu organizasyon kapsamında Avrupa Birliği destekleriyle Karacabey’de kurulan soğuk hava tesisini inceleyerek, destek süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı.

 

AB Türkiye Delegasyonu finansal desteği ile uygulanmakta olan ve BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, önemli bir program gerçekleştirdi. Bursa ve ülke ekonomisine yeni girişimciler kazandırmak için ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ ile şimdiye kadar 1.000 adayın faydalanmasını sağlayan BTSO, girişimci adaylarını AB fonlarından faydalanarak, projesini hayata geçiren girişimcilerle buluşturuyor. 

 

AB KAYNAKLI PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİLER

Daha önce AB destekleriyle kurulan Keles Gököz Natural Parkı’nı inceleyen girişimciler, Karacabey’de Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) destek programı ile kurulan Karakaşlar Soğuk Hava Deposu’nda incelemelerde bulundu. Bursa AB Bilgi Merkezi’nin yıllık etkinlik planı dahilinde gerçekleştirilen organizasyonda, bölgenin yatırım potansiyeli hakkında bilgi alan girişimci adayları ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kıdemli Uzman’ı Bünyamin Yavuz tarafından TKDK destekleri ile ilgili de bilgilendirildi.

 

“DAHA FAZLA BAŞVURU BEKLİYORUZ”

Kıdemli Uzman Bünyamin Yavuz, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) sağladığı destekler hakkında girişimci adaylarını bilgilendiren Yavuz, güncel destek çağrılarına başvurmak isteyen girişimci adaylarının sorularını cevapladı. TKDK desteklerine ilginin arttığını belirten Yavuz, daha fazla girişimci adayının desteklere başvurmasını istedi.

 

“DESTEKLER İLE İŞ FİKRİMİZ HAYATA GEÇTİ”

Karakaşlar Soğuk Hava Deposunu hayata geçiren girişimci Samet Karakaşlar, girişimci adaylarıyla tecrübelerini paylaştı. TKDK tarafından uygulanan hibe programlarının kendisine cesaret verdiğini belirten Karakaşlar, “TKDK’nın önemli bir desteği oldu ve destekler ile iş fikrimiz hayata geçti, başladığımız bu yolculukta şimdiye dek önemli başarılar elde ettiğimi düşünüyorum. Ayrıca destekler ile geliştirdiğimiz projemiz ile bölgemize de istihdam noktasında önemli katkılar sağlamaya başladık.” dedi

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:49
Öğle 13:14
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:49