banner38

banner31

banner41

Yalıtımda tuğlayı es geçmeyin

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, üyelerini, “Isı ve Ses Yalıtımında Tuğla Kullanımının Avantajları” konu başlığında düzenlediği seminerle bilgilendirdi.

DİĞER 15.11.2021, 14:52 15.11.2021, 23:38
Yalıtımda tuğlayı es geçmeyin
banner40

Mimarlık meslek pratiğinde kullanılan yöntemler, malzeme özellikleri ve geliştirilen farklı çözüm önerileri hakkında, üyelerini, alanında uzman kişilerle buluşturarak bilgilendirici seminerlere imza atan Mimarlar Odası Bursa Şubesi, “Isı ve Ses Yalıtımında Tuğla Kullanımının Avantajları” seminerini organize ederek, günlük 1 milyon tuğla üreten Kilsan firması yöneticilerini ağırladı.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere; Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kilsan A.Ş. Pazarlama ve Satış Müdürü Süleyman KızılTuğca, Ürün Müdürü Erdem Uslu, İş Geliştirme ve Projeler Müdürü Filiz Bulutdağ, Bursa Bölge Yöneticisi Faruk Bekirbeyoğlu ve çok sayıda mimar katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Başkan Şirin Rodoplu Şimşek, “Meslektaşlarımızın, meslek pratiğinde kullandıkları malzemeler ve iş sürecinde karşılaşılan sorunlara üretilen farklı çözümler konularında bilgilerini pekiştirip güncellemelerini çok önemli buluyoruz. Kış döneminde başlattığımız bu seminer dizimiz devam edecek” dedi.

“TUĞLALAR YALITIM MALZEMELERİNİ YAKALADI”

Günlük 1 milyon tuğla ürettiklerini ve 1973 yılından itibaren Kilsan olarak tuğla üretimi yaptıklarını belirten Kilsan Ürün Müdürü Erdem Uslu, ses ve ısı yalıtımında tuğla kullanımı hakkında bilgi vererek şöyle konuştu, “Fabrikamız, tam otomasyona ve ciddi bir teknolojik altyapıya sahip. El değmeden günlük 1 milyon adet tuğla üretimi yapıyoruz. Sektörün gelişimiyle birlikte yapı malzemelerinde de değişim ve gelişim oldu. Gaz beton, kuru duvar ve bims gibi farklı malzemeler duvardaki yalıtım açıkları kapatılıyordu. Kilsan olarak bu açığı tek bir ürünle, tuğlayla kapattık. Yaz ve kış mevsimlerinde enerji tasarrufunu sağlayacak tuğlaların yaygın olarak kullanılması lazım. Ürettiğimiz Termokil serisi tuğlalarla yüksek ısı yalıtımı, sadece kışın değil yaz aylarında kullanılan klimaların harcadığı enerjiden de tasarruf sağlıyor. Geliştirdiğimiz karkas tuğlaların boyutlarındaki büyüklük, inşaatlarda işçilik ve uygulama zamanında tasarrufa olanak sağlıyor.

“YALITIMDA TUĞLA KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ”

Kilsan olarak Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü belirten Uslu, “Bu kapsamda Kilsan olarak yangına dayanıklı tuğlalarda da ürettik. Mimarlarımızdan ricamız uygulamalarında ve projelerinde yalıtım konusunda gelişen tuğlaları da göz önünde bulundurmalarıdır” ifadelerini kullandı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
20°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:16
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16