banner38

banner31

banner41

KALBİR’de görev değişimi…

Kalite Birliği Derneği’nin (KALBİR) 6’ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Üyelerin oy birliğiyle Mustafa Karaman başkanlığı Prof. Dr. Erkan Işığıçok’tan devraldı.

DİĞER 27.06.2021, 13:45
KALBİR’de görev değişimi…
banner40

Kalite bilincinin oluşmasına yönelik sosyal sorumluluk projeleri üretmek, uygulamak ve ülkemizin rekabet gücünü artırmak misyonuyla çalışmalarını sürdüren KALBİR’in Ramada Otel-Nilüfer’de gerçekleştirilen ve 2020-2022 dönemi yeni yönetim kurulunun belirlendiği 6’ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda oy birliğiyle Başkanlığa Mustafa Karaman seçildi.

Gerçekleştirilen genel kurula; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Emekli Bursa Vali Yardımcısı ve TSE Danışma Kurulu Başkanı, TSE Belgelendirme Komisyon Başkanı İsmail Demirhan, Uludağ OSB Bölge Müdürü Bayram Tek, Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yetim, TÜBİTAK Müdürü Sedat Aktaş, TSE Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, İSİAD Başkanı Yakup Altınöz, Bursa Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, Bursa Platformu Başkan Vekili Resul Yiğit, Bursa Kadın Platformu Başkanı Suzan Yiğit,  STK temsilcileri ve yöneticileri ile çok sayıda KALBİR üyesi katıldı.

“TEMİZ KALİTE İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Habil Turan’ın Divan Başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında konuşan KALBİR’in yeni başkanı Mustafa Karaman, Kalite Birliği’ni, vefa, deva ve cefa olarak tanımlayarak şöyle konuştu,"Kalite Birliği, bir vefa hareketidir. Temiz kalite anlayışına emek ve destek verenleri asla unutmaz, unutturmaz. Kalite Birliği, bir deva hareketidir. Kalite Ordusu Projesi ile Türk gençliğinin temiz kalite anlayışına uygun meslek sahibi olmasını sağlayarak, manevi haz duyan, bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Kalite Birliği, bir cefa hareketidir. Temiz kalite anlayışının yaygınlaşması için mücadele ederken, destek vermiş olduğu milli değerlere sahip kurumların, gayri milli unsurları tarafından engellenmeye çalışılan, bir milli sivil insiyatiftir.”

KALİTE KİRLİLİĞİYLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK"

Kalite Birliği’nin insanların hayatına dokunduğunu ve kalite kirliliğiyle mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.  KALBİR Yöneticilerine “KALBİR’in beklentisi nedir?” sorusunun sorulduğunu dile getiren Karaman, soruya şöyle cevap verdiklerini açıkladı, “O karınca var ya o büyük ateşi söndürmek için ateşe su taşıyan karınca, kararını verdi kararınca ve ateşe su taşımaya devam etti.  O karınca Hakk’ın rızasını kazanmak için o ateşi söndüremeyeceğini bile bile, suyu taşıyan karıca o mucizeyi gerçekleştiren karınca Kalite Birliği’dir. Biz o ateşi söndüreceğiz, kalite kirliliğini yok edemeyiz ama en aza indirmek için çalışmaktan da asla vazgeçmeyeceğiz” diyen Karaman konuşmasını “Kalite şehri Bursa için çalışmaya, temiz kaliteyi Bursa’mıza kazandırmak için tüm üyelerimizle çalışmaya, eğitimler vermeye başkalarının hayatına dokunmaya devam edeceğiz” diyerek noktaladı.

“ZAMANI GELDİĞİNDE BAYRAK DEVREDİLMELİ”

2013 yılında KALBİR Başkanlığı görevini üstlendiğini ve 4 dönem olmak üzere 8 yıldır KALBİR çatısı altında çok sayıda projeye imza atarak gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Erkan Işığıçok da, kurum ile kuruluşlarda zamanı geldiğinde bayrağı bir sonrakine devretmenin söz konusu kuruma yeni enerji ve sinerji kattığına inandığını söyledi.

Prof. Dr. Erkan Işığıçok sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu bir bayrak yarışı tabi ki, kalite şehri Bursa’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. KALBİR’in her zaman örnek olması gerektiği inancındayım. Bizden sonra gelecek olanlar da bayrağı daha üstlere taşıyacaktır. Bizleri yetiştirdiği kişiler bizden daha iyi olmalı ki, ülkemiz daha ileri gidebilsin. Bu ilke tüm kurumlar da benimsenmelidir.”

Genel Kurul toplantısında Prof. Dr. Erkan Işığıçok’un 2019- 2020 dönemi faaliyet raporunu okuması ve gündemdeki diğer konuların okunup müzakeresi ile kabulünden sonra seçimler gerçekleştirildi.

Seçimlerde KALBİR’in yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Mustafa Karaman, Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Ferudun Baykara, Mustafa Toguş, Pınar Yılmaz, Ebru Yüksel, Ali Rıza Çakmak, Tekin Çanga, İbrahim Öztahtalı

Denetleme Kurulu: İsmail Başaran, Mustafa Ekin, Mehmet Dilmenler

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
az bulutlu
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52