banner38

banner31

banner41

Hazır yemekte fiyat güncellenme periyodu tekrar değerlendirilmeli

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkan Yardımcı Erkan Erk, yaptığı açıklamada gıda fiyatlarındaki aşırı artışın maliyetlere getirdiği yük ve çözüm arayışları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

DİĞER 24.06.2021, 11:38
Hazır yemekte fiyat güncellenme  periyodu tekrar değerlendirilmeli
banner40

Genel enflasyonun üzerinde gerçekleşen fiyatlarındaki artış, hazır yemek sektöründe maliyetleri yükseltiyor. Corona virüs salgını nedeniyle sıkıntılı bir süreç geçiren sektörün temsilcileri tabldot yemek fiyatlarının bundan sonraki dönemler için çok uzun olduğunu ve güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

                Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkan Yardımcı Erkan Erk, yaptığı açıklamada gıda fiyatlarındaki aşırı artışın maliyetlere getirdiği yük ve çözüm arayışları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Son 2 yıldır yağ, bakliyat ürünleri, kırmızı ve beyaz ette fiyat artışının yıllık enflasyonun en az 5 puan üzerinde gerçekleştiğine dikkat çeken Erk, 6 aylık gıda enflasyonunun yüzde 19’u bulduğunu söyledi. Corona virüs salgını, iklimsel değişimler, döviz kurlarındaki yükselişlerin gıda enflasyonunu körüklediğini kaydeden Erkan Erk, bu durumun temel hammaddesi gıda olan hazır yemek sektöründe faaliyet gösteren firmaları zor durumda bıraktığına değindi.

4 KAP YEMEĞİN HAM MALİYETİ 11 TL

                BUYSAD Başkan Yardımcısı Erkan Erk, bugünkü fiyatlarla sektörün artık maliyetleri karşılamakta güçlük çektiğini dile getirerek, sektördeki firmaların ayakta kalabilmesi için fiyat güncellemesine gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Gıda fiyatlarındaki aşırı artışların 4 kaptan oluşan tabldot yemeğin ham maliyetini 11 liraya yükselttiğini açıklayan Erk, “Maliyetine satış yapma imkânımız olmadığına göre, 4 kap yemeğin maliyetinin üzerine diğer girdiler ve masraflarını koyarak ve makul bir kârı da gözeterek satış yapmak zorundayız” dedi. Erkan Erk, daha önce sektör olarak fiyat güncellemelerini 6 ayda bir yaptıklarını, ancak hammadde fiyatlarındaki aşırı ve ani artışlar nedeniyle fiyat güncelleme süresini yeniden gözden geçirmek zorunda kalabileceklerini bildirdi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
11°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:49
Öğle 13:14
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:49