banner38

banner31

banner41

Durak Tekstil Nakış iplikleri tekstile değer katıyor

Durak Tekstil’in geliştirdiği ve ürettiği nakış iplikleri teknik üstünlükleri ve zengin renkleri ile onlarca farklı uygulama alanında tercih ediliyor. Üretim süreci sonrasında uzun kullanım ömrüne de sahip olan iplikler, üreticilerin kalite ve maliyet endişelerine son veriyor, müşteri memnuniyetini artırıyor.

DİĞER 03.06.2021, 15:08
Durak Tekstil Nakış iplikleri tekstile değer katıyor
banner40

Türkiye’nin önde gelen endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak Tekstil, Bursa ve Çin’deki üretim tesislerinde tekstil endüstrisinin artan taleplerine yanıt veriyor. Son yıllarda hızla genişleyen nakışlı uygulamalar için zengin bir ürün portföyüne sahip olan Durak Tekstil, üretim ve kullanım şartlarına dayanıklı, verimli ve yüksek performanslı iplikleriyle bütün endüstriyel uygulamalar için tercih edilen bir üretici konumuna geldi. Su iticilik, anti-statiklik, geç tutuşurluk, anti-bakteriyellik, silikonsuz yapı vb. birçok teknik özellikler Durak Tekstil nakış ipliklerinin kullanım alanlarını genişletiyor.

50 yıllık köklü bir geçmişe dayanan Durak Tekstil, yoğun AR-GE çalışmalarıyla doğal, sentetik ve geri dönüştürülmüş elyaflardan endüstriyel nakış iplikleri üretiyor. Firmanın yüksek müşteri memnuniyeti elde eden nakış iplikleri arasında Poly-Soft®, Visco®, Duramatt® ve Durakril® markalı iplikler öne çıkıyor. Bu iplikler özel yağlama süreçleriyle makinelerin performansını artırırken, rakiplerinden çok daha iyi düşük kopma oranlarına erişiyor. Teknik üstünlükleri, zengin renk gamları ve farklı kalınlıklardaki özel yapılarıyla bu nakış iplikleri kumaş yüzeylerine ve nihai tekstil ürününe değer katıyor. Durak Tekstil nakış ipliklerinde tekstilcilere fiyat-performans özellikleriyle rakiplerinin ötesinde avantajlar sunuyor.

DURAK POLY-SOFT® İPLİKLERİYLE YÜKSEK PERFORMANSLI NAKIŞ UYGULAMALARI

Durak Tekstil’in yüksek performans odaklı Durak Poly-Soft® nakış iplikleri %100 polyester ham maddeden üretiliyor. Özel bitim işlemleri ve yağlamalar sayesinde bu iplikler, en gelişmiş yüksek hızlı nakış makinelerinde bile sorunsuz çalışmayı garanti ediyor. Trilobal (üçgen) yapı sayesinde bu iplikler benzerlerine kıyasla daha fazla ışık yansıtmaya ve daha parlak bir görünüme sahip. 5 farklı kalınlıkta sunulan Poly-Soft® nakış iplikleri, yüksek mukavemet özellikleriyle kopmaların önüne geçiyor. Canlı ve parlak renklerdeki tasarımları mümkün kılan ürün, tekstilcilere 480 renk seçeneği sunuyor. Serinin en çok tercih edilen renkleri arasında siyah, beyaz, kırmızı, navy blue öne çıkıyor.

En ince kumaşlarda bile başarılı bir performans sergileyen Poly-Soft® iplikleri, düzgün görünümlü dikişler ve desenler oluşturuyor. Poly-Soft® iplikleri tekstilcilere optimum esneklik ve yüksek kaliteli ürün fırsatı sunuyor. Birçok kimyasala ve dış hava koşullarına karşı yüksek bir dirence sahip olan Poly-Soft® nakış iplikleri tekstil endüstrisinde yoğun olarak hazır giyim, şapka, etiket, deri ürünleri, ayakkabı, iş giyimi, mobilya, ev tekstilleri, çanta, taş/kimyasal yıkamalı ürünler ve açık hava eşyalarında kullanılıyor. Poly-Soft® ayrıca doğal elyaflarla karşılaştırıldığında üreticilere ciddi bir maliyet avantajı da sağlıyor.

Poly-Soft® ürün serisinde ayrıca; geri dönüştürülmüş, su geciktirici, anti-statik, çok renkli ve kimyasal alev geciktirici özelliklerde 5 çeşit iplik daha bulunuyor.

DURAK VİSCO® İPLİĞİ İLE YUMUŞAKLIK VE KONFOR İÇİN YENİ MAKSİMUM SINIR

Yüksek kaliteli rayon (floş) nakış ipliği Durak Visco®, doğal yapısı sayesinde canlı ve parlak renkli işlerde tercih ediliyor. Ekstra yumuşaklığı ile insan tenine değen uygulamalar için mükemmel bir seçenek oluşturan iplik,5 farklı kalınlığa sahip. 60 numara ince iplikte en ince detayları bile oluşturabilen Visco®, 40 ve 30 numaralarda kalın iplikleriyle hacimli görünümler yaratıyor. 480 renk seçeneğine sahip bu nakış ipliği, doğal yapısı sayesinde ışığı mükemmel şekilde yansıtıyor ve desenlerde daha parlak bir görünümü mümkün kılıyor. Yıkamaya ve tere karşı yüksek bir dayanım sunan Durak Visco® iplikleri, özel bitim işlemleri sayesinde düşük kopma oranlarına ulaşıyor. Bu ise, verimlilik ve ürün kalitesi açısından tekstilcilere büyük bir avantaj anlamına geliyor.

Polyestere alternatif bir çözüm arayan tekstilcilere hitap eden Durak Visco® iplikleri iç giyimin yanı sıra, hazır giyim, ev tekstilleri, gömlek, şapka, deri ürünler ve etiketlerde kullanılabiliyor. Oeko-Tex Standardı-100, Class 1 sertifikasına sahip Visco® serisinde ayrıca yüksek kaliteli renkli nakış uygulamaları için geliştirilen Durak Visco Multicolor® iplikleri bulunuyor.

DURAK DURAMATT® İLE GÜNEŞE RAĞMEN SOLMAYAN RENKLİ NAKIŞLAR

%100 mat polyesterden imal edilen Durak Duramatt® nakış ipliği, diğer polyester nakış ipliklerine göre yaklaşık üç katı ışık haslığı ile rakipsiz bir konumda bulunuyor. Nakış sektörü için özel olarak geliştirilmiş boyar maddeler ile üretilen iplik, kolayca solmayan, kalıcı renklere sahip. Renkteki bu uzun ömürlülüğü sayesinde Duramatt® özellikle uzun süre güneş ışığına maruz kalan yüzey ve aksesuar uygulamaları için cazip bir seçenek oluşturuyor. Diğer Durak Tekstil nakış iplikleri gibi Duramatt® da, makine ve nakış işlem performansını artıran bir yapıya ve fiyat avantajına sahip.

Mat görünümü nedeniyle yoğun olarak tercih edilen Durak Duramatt® nakış ipliği oldukça geniş bir uygulama alanına sahip; denim giyim, iş kıyafetleri, gömlek, deri ürünler, takım elbise, kadın giyim, iç giyim, deniz giyim, otomotiv, mobilya, spor kıyafetleri ve dış ortam tekstilleri. Vegan kullanıma uygun olan bu nakış ipliği Oeko-Tex sertifikası ile kullanıcılarına güven ve konfor veriyor.

DURAK DURAKRİL® İPLİĞİYLE YÜZDE YÜZ AKRİLİK GÜCÜNDE NAKIŞ GÜCÜ

Yüne alternatif olarak %100 akrilik elyaftan üretilen DURAK Durakril® nakış iplikleri, çok özel amaçlı uygulamalar için geliştirildi. Mat, tüylü/ yün görünümlü ve dolgun hacimli bir yapıya sahip olan bu nakış ipliği ayrıca dekoratif ve overlok amaçlı uygulamalarda da yüksek performans gösteriyor. Yün ile karşılaştırıldığında büyük bir maliyet avantajına sahip olan DURAK Durakril® nakış iplikleri genel nakış uygulamalarının yanı sıra süzene nakışları da oluşturmasını sağlayan 12 numara kalınlıkta üretiliyor. 105 kartele renge sahip olan DURAK Durakril® nakış iplikleri hacimli ve mat görünümlü işler için tercih ediliyor.

Doğal ve kimyasal şartlara karşı oldukça dayanıklı olan DURAK Durakril® iplikleri ağartma işleminden, mantar ve küf gibi mikro organizmalardan, yıkama ve kuru temizlemeden etkilenmiyor.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
24°
açık
banner36
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52