banner38

banner31

banner41

BTÜ Rektör Karademir’den Bayram mesajı

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir Kurban Bayramı tebrik etkinliğinde Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) personeliyle buluştu.

DİĞER 16.07.2021, 16:58
BTÜ Rektör Karademir’den Bayram mesajı
banner40

B blok fuaye alanında gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Arif Karademir Korona virüs gölgesinde kutlayacağımız son bayram olması temennilerinde bulundu. Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve adetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız, geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneğidir diyen Karademir “Kurban bayramı, sevinçleri büyütme, gönülleri alma mevsimidir. Bu vesileyle bu bayramı bizlere miras bırakan asırlardan beri birlik ve beraberlik içerisinde kutlamamızı sağlayan ve bu uğurda kanlarını akıtan şehitlerimize Cenabı Haktan rahmet diliyorum. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan bu Kurban Bayramı’nın da millet olarak gönüllerimizin huzur, sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına, bayram sevinciyle coşmasına vesile olmasını dilerim. Bu vesileyle tüm personelimizin yolculukları esnasında dikkatli olmasını tavsiye etmek isterim. Sevgili arkadaşlar bu müstesna günlerin kıymetini bilelim bayram sürecinde büyüklerimizi telefonla arayıp hal, hatır soralım, çocuklarımıza bayram geleneklerimizi aktaralım. Bu süreçte biraz daha fedakârlık yapıp bayram boyunca da tedbirleri elden bırakmayalım. Birlik ve beraberlik içerisinde bu dönemi en iyi şekilde atlatıp, sağlıklı ve güzel yarınlara yeniden kavuşacağımıza gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu

BURADAN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANIYORUM

Bugün aynı zamanda hayatını kaybeden 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum diyen Prof. Dr. Arif Karademir “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edecekler. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Güzel ülkemiz 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür” şeklinde konuştu.

KURUMUMUZA SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE SALDIRIYORLAR

Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında üniversitemiz adına bir takım ithamlarda bulunulduğunun altını çizen Prof. Dr. Karademir meyve veren ağacın taşlandığını söyleyerek bu ve benzeri mesnetsiz iddiaların BTÜ’nün hızını kesemeyeceğini vurguladı. TEKNOFEST, TÜBİTAK-2244 Sanayi Doktora Programları ve AR-GE harcamaları başta olmak üzere gelinen noktanın belli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Karademir “Kurumuza sistematik bir şekilde saldırıyorlar. Mesnetsiz iddialarda bulunuyorlar. Bir yerden sanki talimat almışlar gibi FETO tarzı metotlarla, 15 Temmuz yıldönümünde telaşlı bir karalama operasyonuna sanki birileri tutuşmuş gibi. Ne var ki biz onların gerçek olmayan iddialarına değil kendi işimize odaklanmış durumdayız. Boş durana şeytan iş verir. Biz boş duramayız. Gerek TEKNOFEST, TÜBİTAK-2244 Sanayi Doktora programlarında ki derecelerimiz, uzun dönem staj programı ile özgün eğitim modelimiz ve üniversite sanayi işbirliğinde geldiğimiz nokta aşikârdır. Biz milletimiz için çalışıyoruz, dedi kodu üretmiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberler konusunda gerekli hukuki süreçlerin takip edildiğini ifade eden Karademir, “Saçma ve komik iddialarla kişi değil aslında çalışkan güzide bir kurum ve akademia hedef alınıyor. Genç Bursa Teknik Üniversitesi ailesinin başarılarına ve verdiği emeklere saldırılıyor. Ne yazık ki bazı siyasilerde sağlam yerlerden temiz ve doğru bilgi almadan sanıyorum yanlış yönlendiriliyorlar ve bu basit sürece alet oluyorlar. Lütfen Bursa Teknik Üniversitemizin hangi noktadan nerelere geldiğini ve kazanımlarını tarafsızca merak edenler incelesinler.” diyerek sözlerini tamamladı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
12°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:49
Öğle 13:14
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:49