banner38

banner31

BEBKA’DAN 15 milyon TL hibe

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2022 yılı için toplam 15 milyon TL bütçeye sahip olan Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nı ilan etti.

DİĞER 06.01.2022, 10:35
BEBKA’DAN 15 milyon TL hibe
banner40

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BEBKA, 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nı ilan etti. 15 milyon TL hibe verilecek olan proje teklif çağrısı için projelerin son başvuru tarihi 20 Mart 2022 olarak belirlendi. 

 GENÇ İSTİHDAMINA KATKI

Bölgenin kırsal kalkınma açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Kırsaldaki zenginliklerin, turizm potansiyelinin artırılması ve rekabete dönüştürülmesi noktasında bölgemizde kırsal kalkınma odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında 3 ilimizde gerçekleştirdiğimiz çalıştaylarda paydaşlarımızın da görüşlerini alarak hangi konularda desteğe ihtiyaç olduğunu belirledik. Bütçesi 15 milyon TL olan Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nda bölgedeki kırsal alanlarda tarım ve sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ile ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına ve 2022 yılı temamız olan “Genç İstihdamı”na katkı sağlayacağız” dedi.

 ÜCRETSİZ PROJE YAZMA EĞİTİMLERİ DÜZENLENECEK

Mali Destek Programı hakkında açıklamalarda bulunan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak “Önümüzdeki günlerde 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nı tanıtmak amacıyla başvuru sahiplerine internet üzerinden çevrimiçi bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla yine çevrimiçi ücretsiz proje yazma eğitimleri gerçekleştirilecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak. Bu toplantı ve eğitimlerde başvuru koşulları, mali destek programı hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru süreci anlatılacak. Bilgilendirme toplantıları, eğitimler ve teknik yardım masalarının takvimi BEBKA’nın internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ayrıca duyurulacak ve çevrimiçi kayıt alınacak” ifadelerini kullandı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19