banner38

banner31

BALKANTÜRKSİAD’ın üstlendiği “Dijital Dönüşüm” projesi hayata geçti

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından desteklenen “Dijital Dönüşüm; Akıllı Fabrikalar ve Akıllı Binalar” projesi Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) işbirliğinde hayata geçirildi.

DİĞER 02.04.2021, 17:38 02.04.2021, 17:42
BALKANTÜRKSİAD’ın üstlendiği “Dijital Dönüşüm” projesi hayata geçti
banner40

BEBKA, BTSO ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü" kapsamında BALKANTÜRKSİAD'ın üstlendiği Dijital Dönüşüm; Akıllı Fabrikalar ve Akıllı Binalar Projesi, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hayata geçti.

BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcıları Fatih Şakir, İskender İskenderoğlu ve Süleyman İnan ile Yönetim Kurulu Üyesi Engin Bayram, proje kapsamında kurulan atölyede incelemelerde bulunurken, heyete Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Taşdelen ev sahipliği yaptı.

"BURSA İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

BEBKA projesi kapsamında hayata geçirilen uygulama atölyelerini yerinde inceleyen BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcısı Fatih Şakir, projenin Bursa'nın geleceği için hayati önem taşıdığını ve iş insanları olarak çok önemsediklerini söyledi. Fatih Şakir sözlerini şöyle sürdürdü, "Bursa'da başarılı birçok sanayicimizin meslek lisesi kökenli olduğunu görüyoruz. Bursa'nın, sanayisi alanında nitelikli elemanlara ihtiyacı var. Hayata geçirilen bu projemiz de bunun belli bir kısmının sağlanmasına katkı yapacağına inanıyoruz. Bursa için önemli bir adım" dedi.

"MESLEKİ BECERİLER ARTIRILACAK"

Projenin her aşamasında yer alan ve Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyi bünyesinde oluşturulan, Okul Koordinasyon Kurulu'nda BALKANTÜRKSİAD'ı temsil eden Yönetim Kurulu Üyesi Engin Bayram da proje kapsamında BALKANTÜRKSİAD üyesi işletmelerin ve Bursa'nın sanayi çalışanlarının mesleki beceri yetkinliklerinin artırılması için çeşitli eğitimlerin verileceğini belirterek, "Amacımız; Bursa özelinde ülkemizin sanayisine yetkin çalışanlar kazandırmaktır. BALKANTÜRKSİAD olarak böyle bir projeye ortak olup katkı sağladığımız için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

"BALKANTÜRKSİAD'A TEŞEKKÜR EDERİM"

BALKANTÜRKSİAD heyetine eşlik eden ve gerçekleştirilen proje hakkında bilgilendirmede bulunan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Taşdelen de BALKANTÜRKSİAD Yönetim ve üyelerine verdikleri destek ile yaptıkları işbirliğinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu, "Projemiz BTSO gözetiminde proje ortağımız BALKANTÜRKSİAD ile birlikte yürütülmüş ve sonuçlandırılmıştır. Proje kapsamında okulumuzun Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı ile Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanlarında toplam 6 atölye yenilenmiş ve yeni teknolojik araç-gereçlerle donatılmıştır. Aynı zamanda 28 öğretmene eğiticilerin eğitimi verilmiştir. Bununla birlikte yine proje faaliyetleri kapsamında okulumuzda Dijital Dönüşüm Eğitim Merkezi kurulmuş olup burada gerek öğrencilerimizin gerekse proje ortağımız olan BALKANTÜRKSİAD üyesi işletmelerin çalışanlarının mesleki beceri ve yetkinliklerinin artırılması için çeşitli eğitimler verilmesi öngörülmektedir. Proje sürecinde bize destek olan BALKANTÜRKSİAD yöneticileri ve üyelerine eğitime yaptıkları bu önemli katkıdan dolayı teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
15°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:08
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:56
Yatsı 21:23