banner38

banner31

banner41

BALKANTÜRKSİAD’da yeni başkan Fatih Şakir

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni başkan Fatih Şakir oldu.

DİĞER 07.04.2021, 21:37
BALKANTÜRKSİAD’da yeni başkan Fatih Şakir
banner40

Pandemi kuralları kapsamında Podyum Davet’te gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısına; AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Bülent Hamdi Cingil, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Atakan Ünsal, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan’ın yanı sıra siyasi partilerin il başkan ve temsilcileri, çok sayıda yerel yönetici, üst düzey bürokrat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi ve BALKANTÜRKSİAD Üyeleri katıldı.

Vehbi Varlık’ın Divan Başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD’ın önceki dönem Başkanı Berat Tunakan, BALKANTÜRKSİAD’ın 10. yılını kutladığını, 400 üyesiyle iyi günde kötü günde, Balkan ülkeleri ile Bursa arasındaki iletişimi kuvvetlendirme adına sosyal ekonomik ve kültürel olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

2 dönemlik başkanlık görevi boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Tunakan, şunları söyledi: “Sinerji toplantısı, iş geliştirme toplantısı, yurt dışı ekonomi zirveleri, online seminerler, bilgilendirme toplantıları, kurumsal ziyaretler, BALKANTÜRKEVİ’nin açılışı gibi pek çok önemli çalışmaya imza attık. Son 1 yılımız pandeminin gölgesinde geçse de çalışmalarımızda bir aksama olmadı. Önemli bir eser olarak gördüğümüz Balkan ve Rumeli topraklarındaki ata yadigarı anıt eserlerin Bursa’da yaşatılması için MİNİA BALKANTÜRK Açık Hava Müzesi kurma çalışması başlattık. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Nilüfer Belediye Başkanlığı ile birlikte projelendirdiğimiz 1.5 milyon TL tutarındaki bu çalışmamızın sonuna geliyoruz. Ve yine Avrupa Parlamentosu ziyaretimizde, Avrupa Birliği hibe desteklerinden üyelerimizin faydalanması için çalışma başlattık. Görev sürem boyunca birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Tunakan’ın konuşması sonrasında protokol konuşmalarına geçildi. AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir ile BEV Başkanı Dr. Aytuğ Onur selamlama konuşmasıyla konuklara seslendi.

FATİH ŞAKİR, OY BİRLİĞİYLE BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından, faaliyet raporu ile denetleme kurulu raporlarının okunmasına geçildi. Raporların okunup müzakeresi ve kabulünden sonra yapılan seçimlerde BALKANTÜRKSİAD’ın 2021-2023 arasında görev alacak yeni yönetimi oy birliği ile seçildi. BALKANTÜRKSİAD’ın 6. Dönem 5. Başkanı olan Fatih Şakir, teşekkür konuşmasında “Sizlerin güveninize layık olmak için; üstlendiğimiz bu önemli sorumluluğun gereklerini en iyi şekilde yerine getirmek ve BALKANTÜRKSİAD’ın başarı yolculuğunu daha da ileri aşamalara taşımak, ekip olarak esas gayemiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ŞAKİR’DEN YENİ HEDEFLER

Bursa’nın ekonomik gücünde Balkanlar’dan gelen iş insanlarının payının göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Şakir, şunları söyledi: “Geçmiş dönem projelerimizden AB-Türkiye İlişkileri ve Yeni Başlangıç adıyla başlatılan ve bizim de paydaşı olduğumuz projeye aynı hızda devam edeceğiz. İş dünyasına yönelik hibeler ve fonlar konusunda üyelerimizi bilinçlendirip farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz. BALNET grupları oluşturarak aramızdaki ticari hacmi arttırmaya devam edeceğiz. MİNİA BALKANTÜRK Projemizin yakın zaman içinde açılışını gerçekleştireceğiz. BALKANTÜRK AKADEMİ gerek online gerekse yüz yüze eğitim faaliyetlerine aynı hızda devam edecek.”

Yeni dönemdeki hedefleriyle ilgili de konuşan Şakir, “Projelerimizi planlarken ‘Önce üyelerimizin, ardından şehrimizin ve elbette ülkemizin ekonomik gelişimine nasıl katkı koyabiliriz?’ diye düşündük. Bu minvalde 6 ana başlık belirledik. İhracatın arttırılması, İş dünyasına girmek isteyen genç girişimcilerin desteklenmesi, İş dünyasında kadın girişimci ve yönetici sayısının arttırılması, Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, şehrimize yeni üniversiteler kazandırılması, meslek liseleriyle de işbirliği yapılarak, nitelikli eleman ihtiyacına yönelik çözümler üretilmesi, Balkan Kütüphanesi kurulması, Yurt içi Sinerji Toplantılarımıza devam ederken, yurt dışı Sinerji Toplantıları’nın da hayata geçirilmesi ana hedeflerimiz olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Genel Kurul’un sonunda BALKANTÜRKSİAD YK Başkanı Fatih Şakir tarafından önceki dönem başkanı Berat Tunakan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür hediyesi takdim edildi.

6. Olağan Genel Kurul sonrasında BALKANTÜRKSİAD Yönetimi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU: Fatih Şakir, İskender İskenderoğlu, Süleyman İnan, Seçil Bulcan Ürküt, Rıdvan İşbaşaran, Ümit İşmen, Ali Sayın, Baha Boztekin, Basri Açıkgöz, Sabriye Şen, Ali Türkün, Cömert Kayıra, Hakan Kızılırmak, Osman Güler, Erhan Altun, Alp Kesercioğlu, Engin Bayram, Ersan Türkdönmez, Ersoy Tabaklar, Muammer Ballı, Burak Bozkaya, Emel Pekcan, Volkan Göral, Fatma Akalp, Gökhan Altay, Mümin Akgün, İbrahim Özcan, Özcan Örs, Merve Efe, Salih İpekli

DENETİM KURULU: Denizhan Sezgin, Mahir Korkmaz, Murat Yenginer, Kemal Sakin, Mustafa Akpınar, Ersin Toker.

HAYSİYET DİVANI: Vehbi Varlık, Murat Şakir, Veda Girgin Eroğlu, Hakan Oka, Serdal Can, Hakan Başat

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU: Berat Tunakan, Erol Kılıç, Oya Eroğlu.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
21°
kapalı
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50