banner38

banner31

banner41

MÜSİAD’ın iftarı Bursa protokolünü buluşturdu

MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ve Bursa protokolünü buluşturan geleneksel iftar programı Merinos AKKM Yıldırım Bayezid Salonu’nda gerçekleştirildi.

BURSA 09.04.2022, 12:06
MÜSİAD’ın iftarı Bursa protokolünü buluşturdu
banner40

İftar programına Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ile Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ile Yönetim Kurulu Üyeleri, ilahiyatçı akademisyen Prof. Dr. Süleyman Uludağ ve MÜSİAD Bursa Şubesi’nin geçmiş dönem başkanlarının yanı sıra MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleri aileleriyle birlikte katıldı.

İftar programının açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “MÜSİAD Bursa Şubesi, MÜSİAD’ın ilk ve büyük şubelerinde birisidir ve gençlerle birlikte 350 üyeden oluşan bir yapımız bulunuyor. Kadim bir geleneği ve kuvvetli bir hafızası var. Kuruluşundan itibaren emek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte bize emanet edilen bu yapının üzerine bir tuğla koymanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

JEOLOJİK KONUM VE GENÇ NÜFUS VURGUSU

Pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Nihat Alpay, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusu ile jeopolitik konumuyla durumu fırsata çevireceğine inandıklarını ifade etti. Alpay sözlerinin devamında, “Ekonomik hayatta çalkantılı iki yıl geçirdik. Tedarik zincirinde küresel çapta yaşanan sıkıntılar, enerji ile emtialardaki aşırı fiyat artışları dünyayı daha önce tecrübe etmediği olumsuzluklarla yüz yüze getirdi. Jeolojik konumumuz ve tarihsel geçmişimizle biz de bu durumdan etkilendik. Nihayetinde, kuzeyimizde dış ticaretimizin kuvvetli olduğu iki ülke arasında çıkan savaş, ekonomimizi etkilemeye devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizin savaşın bitirilmesiyle ilgili ortaya koyduğu gayretlerin, bütün dünya tarafından takdir edildiği bir gerçektir. Önümüzdeki süreçte ülkemizin genç ve dinamik nüfus yapısı ile yeni ihracat bölgelerine yakınlık avantajını da kullanarak yaşanan bu olumsuz durumların fırsata çevrileceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

“GENÇLERE DAVRANIŞLARIMIZLA ÖRNEK OLMALIYIZ”

İftar programında yaptığı konuşmada gençlere yönelik mesajlar da veren Başkan Alpay, gençlerin ülkenin geleceği olduğunun altını çizerek, “STK’lar ve hayır dernekleri çalışmalarında gençlerin katkısı da takdir edilmesi gereken bir husustur. Onların bu karşılıksız ve fedakârca gayretleri ‘Gençlik nereye gidiyor? Sorusuna anlamlı bir cevap olmuştur. Gençlerimize söz ve nasihat yerine davranışlarımızla örnek olduğumuzdan yüzümüzü ağartacak işler yaptıklarını görüyoruz” diye konuştu.

İftar programına katılan MÜSİAD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gül, MÜSİAD’ın ülke ve dünya genelindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da MÜSAD Bursa Şubesi Üyelerinin Bursa ekonomisine çok önemli katkılar sağladığını ifade etti.

AKTAŞ’TAN MÜSİAD’A ÖVGÜ

Daha sonra konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “MÜSİAD’ın yıllardır Bursa’nın ekonomisine, ticaretine, sanayisine ne kadar güç ve destek verdiğine ben bizatihi şahidim. Geçmişte de bu işin çilesini çekmiş MÜSİAD’ın iftarında bir araya geldik. Hamd olsun şuan MÜSİAD çok daha iyi imkânlarla hareket ediyor. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay’a ve yönetimine organize ettikleri ve bizi buluşturan bu iftar yemeği için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE MEDENİYETİMİZİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da, “Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değil. Bizim sınırlarımız 780 bin kilometrekare olsa da gönül coğrafyamız ve iyilik elimiz bütün dünyayı kapsayacak kadar engin bir hoşgörüye sahiptir. Bu coğrafyada şu ana kadar nasıl kalıcı olduysak bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde medeniyetimizi ayakta tutarak daha ileriye taşıyacağız. Dünyanın bize ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

İftar programının açılış konuşmaları bölümünde son olarak söz alan Bursa Valisi Yakup Canbolat da , “Düzenlenen iftar programı için MÜSİAD Başkanı Nihat Alpay ve üyelerine teşekkür ediyorum, MÜSİAD’ı kutluyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Allah devletimize, milletimize huzur versin” dedi.

Bursa protokolünü buluşturan iftar programının sonunda çekilen toplu fotoğrafla MÜSİAD Bursa Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği iftar programı tamamlandı.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
12°
parçalı bulutlu
banner36
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:49
Öğle 13:14
İkindi 16:44
Akşam 19:30
Yatsı 20:49